ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Οι μοναδικές κολυμπήθρες στο Πάπιγκο Άγρια ομορφιά στις φυσικές πισίνες

kolumpithres2
Όποιος έχει πάει στο Πάπιγκο του νομού Ιωαννίνων το πιθανότερο είναι να έχει ακούσει για τις περίφημες «κολυμπήθρες» ή οβίρες.
Οι λεγόμενες κολυμπήθρες είναι στην πραγματικότητα κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού και συγκεκριμένα την κίνησή τους. Το ρέμα σχηματίζει στην πραγματικότητα φυσικές πισίνες που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανικές ακόμη και για βουτιές. Το συγκεκριμένο ρέμα προέρχεται από την δυτική κορυφή της Τύμφης, δηλαδή τον Λάπατο και περνάει ανάμεσα στα δύο χωριά, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο.
Εκεί, ανάμεσα στα δύο όμορφα και γραφικά αυτά χωριά βρίσκονται και οι κολυμπήθρες και το τοπίο είναι μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου καθώς η φύση οργιάζει και τα χρώματα καθηλώνουν τον επισκέπτη. Για να φτάσει κανείς στις κολυμπήθρες θα δει περίπου 500 μέτρα πριν το Μικρό Πάπιγκο αριστερά, σχεδόν πάνω στο δρόμο, μια πινακίδα που οδηγεί προς το ρέμα Ρογκοβό και τις κολυμπήθρες. Μετά από λίγα μέτρα μέσα από ένα μοναπάτι ο επισκέπτης συναντά τις πρώτες κολυμπήθρες, ενώ μετά από μια απόσταση περίπου 10 λεπτών φτάνει κανείς και στις επόμενες.
Η διαδρομή δεν είναι μεγάλη και σίγουρα το τοπίο και η ομορφιά της φύσης θα σας ανταμείψουν. Το νερό είναι πάντα κρύο και οι λίγο τολμηροί που κάνουν μπάνιο σε ποτάμι δοκιμάζουν να κάνουν βουτιές.
Ακόμη όμως και αν προτιμάτε ζεστό νερό για τις βουτιές σας μπορείτε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη γαλήνη και την ηρεμία της μοναδικής αυτής φύσης. Η πυκνή βλάστηση, οι καταρράκτες, οι βράχοι και οι αλλεπάλληλες «πισίνες» δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό που μόνο όποιος το δει από κοντά μπορεί να καταλάβει πλήρως την ομορφιά του.
Αν κανονίσετε μια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια, στα οποία ανήκουν τα χωριά Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, ρωτήστε τους ντόπιους για το πώς θα φτάσετε, αν και γενικά είναι πολύ εύκολο να τις βρείτε και μόνοι σας.
Πηγή φωτογραφιών: romiazirou.blogspot.gr
πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]