ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Στους 44 οι νεκροί από τη γρίπη

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή του το τελευταίο 24ωρο χτυπημένοι από τον ιό Η1Ν1 ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 44, ενώ στις ΜΕΘ μέχρι και χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 106 ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης. 
Ο ιός της γρίπης Α(Η1Ν1) πλήττει με σφοδρότητα τους χρονίως πάσχοντες που αποτελούν τον «εύκολο» στόχο, αλλά όπως συνέβαινε και κατά την πανδημία το 2009, επιτίθεται και σε νέους και υγιείς ανθρώπους καθώς και σε παιδιά.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τους 204 ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί τον τελευταίο μήνα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οι 14 είναι παιδιά ηλικίας μερικών μηνών έως και 16 χρόνων. Ήδη ένα παιδί 4 χρόνων, το οποίο μάλιστα δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας, έχασε τη ζωή του. Οι ανήλικοι ασθενείς που νοσούν με γρίπη και εμφανίζουν βαριές επιπλοκές αποτελούν το 7% των ασθενών με γρίπη που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα – ποσοστό υψηλό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Εξίσου επιθετική αποδεικνύεται η γρίπη εφέτος και για τους ανθρώπους ηλικίας 30 έως 55 χρόνων. Τουλάχιστον οι μισοί από όσους χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι άνθρωποι νέοι, χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]