1η Συνάντηση του Δικτύου Πόλεων ««Resilient Europe - Ανθεκτική Ευρώπη» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

1η Συνάντηση του Δικτύου Πόλεων ««Resilient Europe - Ανθεκτική Ευρώπη» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα η 1η Συνάντηση του Δικτύου Πόλεων ««Resilient Europe - Ανθεκτική Ευρώπη» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών και το οποίο στοχεύει στη δημιουργία  Σχεδίου Δράσης για την Αστική Ανθεκτικότητα, στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBACT III.
Η ανθεκτικότητα των πόλεων αναφέρεται στη δυνατότητα του αστικού περιβάλλοντος να επιβιώσει, να προσαρμοστεί και να αναπτυχθεί παρά τις χρόνιες πιέσεις και τις απρόσμενες κρίσεις που δύναται να δεχτεί. 
Οι «χρόνιες πιέσεις» που δέχονται οι πόλεις και η πόλη των Ιωαννίνων, συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν φαινόμενα όπως η ανεργία, η αστεγία, η αστική φτώχεια, η απουσία κοινωνικής συνοχής, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις και συνθήκες, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ο ρατσισμός / ξενοφοβία / ναζισμός, η αθρόα προσέλευση μεταναστών, η έλλειψη κοινωνικών υποδομών και δομών, η ελλιπής σχολική στέγη, η έλλειψη μέσων μαζικής μετακίνησης, το κυκλοφοριακό, η κακή ατμοσφαιρική ποιότητα, τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Λίμνης Παμβώτιδας, η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, η παραβατικότητα στην καθημερινότητα» και ούτω καθεξής.
Οι «απρόσμενες πιέσεις» που μπορεί να δεχθεί η πόλη των Ιωαννίνων και για τις οποίες οφείλει να γίνει πιο ανθεκτική, περιλαμβάνουν «σεισμούς, πλημμυρικά φαινόμενα, φωτιές, έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής και άλλες φυσικές καταστροφές, προβλήματα από αστοχίες στον χωροταξικό σχεδιασμό, απότομη προσέλευση μεταναστών» κ.α.
Όπως τονίζει σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, «ο Δήμος Ιωαννιτών, στo πλαίσιο μιας δυναμικής προσπάθειας να προετοιμάσει και να καταστήσει την Πόλη των Ιωαννίνων «Ανθεκτική Πόλη», συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων με τίτλο «Resilient Europe - Ανθεκτική Ευρώπη» στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBACT III».
Ο κ. Μανταλόβας υπογραμμίζει πως «ο Δήμος Ιωαννιτών στρέφει το βλέμμα του στο παραλίμνιο αστικό μέτωπο της πόλης, το σημαντικότερο Φυσικό, Περιβαλλοντικό, Τουριστικό, Οικονομικό και Αισθητικό ορόσημο προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίσει προκλήσεις που έχουν άμεση επίπτωση με την ποιότητα ζωής του πολίτη».
Στο πλαίσιο του προγράμματος, σας προσκαλεί στην 1η Συνάντηση για την έναρξη της 1ης Φάσης του Προγράμματος με στόχο την ενημέρωση των στόχων του Δικτύου και την συζήτηση για τα επόμενα βήματα στα πλαίσια του URBACT III. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων «Αθανάσιος Τσακάλωφ». 
Πρόγραμμα Συνάντησης

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016
Εργασίες Τοπικής Ομάδας Εταίρων
10:00  - 10:30 Προσέλευση συμμετεχόντων
10:30 – 11:00 Χαιρετισμός
Αθανάσιος Μανταλόβας
Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δήμου Ιωαννιτών
10:30 – 11:00 Παρουσίαση του Δικτύου RESILIENT EUROPE
Δρ. Νίκη Φραντζεσκάκη 
Lead Expert, Erasmus University Rotterdam
11:00 – 11:30 Παρουσίαση των Στόχων του  έργου Ιωάννινα: Ανθεκτική Πόλη
Γιώργος Αντωνίου 
Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου, Δήμου Ιωαννιτών
11:30 – 13:00 Ανοιχτή συζήτηση των εταίρων
Συντονιστές:
Γιώργος Αντωνίου
Νίκη Φραντζεσκάκη
Συνέχιση εργασιών Δήμου Ιωαννιτών
13:00 - 13:30 Αποτίμηση συνάντησης & Προγραμματισμός επόμενων ενεργειών
Δήμος Ιωαννιτών
Νίκη Φραντζεσκάκη
13:30 - 14:30 Επίσκεψη στην Περιοχή εργασίας
Δήμος Ιωαννιτών
Νίκη Φραντζεσκάκη
14:30 - 16:30 Μεσημεριανό γεύμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]