«Παγώνει» τα δάνεια στη VW η Τράπεζα Επενδύσεων!

Σε εξέλιξη έρευνα για σύνδεση παλιού δανείου με το «πειραγμένο» λογισμικό των τεστ ρύπων!

Η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα διέκοψε την παροχή δανείων στη Volkswagen, καθώς εκκρεμεί μια έρευνα σχετικά με το αν ορισμένες από τις προηγούμενες χρηματοδοτήσεις χρησιμοποιήθηκαν από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να ενισχύσει το σύστημα «κλοπής» στα τεστ ρύπων diesel!

Υπενθυμίζεται πως η VW έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο από υον Σεπτέμβριο, όταν παραδέχτηκε πως παραποιούσε τεστ ρύπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ορισμένα οχήματα, χρησιμοποιώντας «πειραγμένο» λογισμικό.

Κι ενώ δεν έχει αποδειχθεί ακόμα καμία σύνδεση των δανείων της Τράπεζας με τις συσκευές αυτές, ο Επενδυτικός Οργανισμός δεν μπορεί ακόμα να αποκλείσει «τη σχέση του απαγορευμένου λογισμικού με μέρος του δανείου 400 εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε ο Πρόεδρος της Τράπεζας, Werner Hoyer.

Σημειώνεται πως το δάνειο είχε αποπληρωθεί στο έπακρο από την VW μέσα στο 2014. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι και για το σκοπό αυτό, αποφασίσαμε να παγώσουμε την παροχή οποιοδήποτε νέου δανείου στη Volkswagen» πρόσθεσε ο Hoyer, συμπληρώνοντας πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα προκύψουν μέσα στον χρόνο.
pikosapikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]