[ΕΛΛΑΔΑ]Γλυκά με το... ευρώ και όχι με το κιλό αγόρασαν οι Ηρακλειώτες τα Χριστούγεννα!

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες δεν γίνονται, αφού είναι τα παραδοσιακά γλυκά των γιορτών.
Παρά το γεγονός πως όλοι προχωρούν στην αγορά τους, όπως κάθε χρόνο, φέτος η αγοραστική κίνηση και στα γλυκά ήταν μειωμένη.

Οι καταναλωτές και στο Ηράκλειο, αγόρασαν γλυκά, αλλά όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος - περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά- οι πολίτες αγορασαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες με το... ευρώ. Δηλαδή ζητούσαν από τους ζαχαροπλάστες γλυκά όχι με το κιλό, αλλά αγόραζαν ποσότητες λέγοντας πως θέλουν μελομακάρονα αξίας για παράδειγμα 10 ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι καταστηματάρχες, γνωρίζοντας πως οι πολίτες δε διαθέτουν χρήματα για περιττά έξοδα, κράτησαν τις ίδιες τιμές ή και ακόμη χαμηλότερες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως η κίνηση τις πρώτες μέρες των γιορτών ήταν υποτονική και μόνο τις τελευταίες είχαμε μια μεγάλη αύξηση, με τους Ηρακλειώτες να αγοράζουν μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες και τη βασιλόπιτά τους.

Οι τιμές κυμάνθηκαν φέτος από 9 ευρώ ως και 12 ευρώ κατά μέσο όρο για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Ενώ σε σταθερά επίπεδα - περίπου 8.5 ευρώ το κιλό- κυμάνθηκαν και οι τιμές για τη βασιλόπιτα.

creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]