ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

«Πέρασμα» Έκθεσης της Λέσχης Δημιουργικής Φωτογραφίας Ιωαννίνων «Φωτόραση»



«Πέρασμα» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Λέσχης Δημιουργικής Φωτογραφίας Ιωαννίνων «Φωτόραση», που εγκαινιάζεται στις 10 Φεβρουαρίου 2016 στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Η έκθεση αποτελείται από 53 φωτογραφίες και συμμετέχουν παλαιότερα και νέα μέλη της Φωτόρασης, που με τις δημιουργίες τους αποδίδουν τις διάφορες εκφράσεις και μεταφράσεις της έννοιας του περάσματος. Κυριολεκτικά το Πέρασμα αποδίδεται μέσα από τις εικόνες φυσικών και αστικών τοπίων της Ηπείρου και όχι μόνο, γωνιές και περάσματα της πόλης των Ιωαννίνων και στιγμές καθημερινότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο. Μεταφορικά το πέρασμα ερμηνεύεται ως μετάβαση σε μια άλλη κατάσταση, ως στάδιο αλλαγής αλλά ταυτόχρονα και σύνδεσης του παρόντος με το παρελθόν ή το μέλλον. 
Σχετικά με την έκθεση αναφέρουν τα μέλη της Φωτόρασης: «Ως καλλιτεχνική ομάδα με ποικιλόμορφες ανησυχίες μας είναι αδύνατον να κλείσουμε τα μάτια στον πόνο των συνανθρώπων μας γι’ αυτό σύσσωμα τα μέλη μας ενστερνίστηκαν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της λέσχης να διοργανωθεί έρανος υπέρ των αδυνάτων που θα διαρκέσει καθ όλη την διάρκεια της έκθεσης. Το δράμα των χαμένων παιδιών στο Αιγαίο μας έφερε κοντά στην ιατρική οργάνωση αρωγής «Ιατρική Παρέμβαση - Medical Intervention (Medin)» η οποία είναι αστική εταιρεία και αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με χαρακτήρα μη κερδοσκοπικό. Παρέχει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Κεντρικός στόχος της είναι να συνδράμει ώστε να αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα επιβίωσης όπως φαγητό, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ευάλωτες ομάδες όπως πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και θύματα διακρίσεων και κοινωνικών αποκλεισμών, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη Ζωή και την Αξιοπρέπεια. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα για την οργάνωση αλλά και να συνδράμουν από μακριά μπορούν να το κάνουν στον ιστότοπό της www.medin.gr 
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννίνων που απλόχερα μας παραχώρησε τον χώρο  που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια ανάδειξης της πόλης των Ιωαννίνων σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021».
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για τους επισκέπτες μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου 2016. Ώρες Λειτουργίας: 11 – το πρωί και 6-9 το απόγευμα καθημερινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]