[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:«Η διαγενεακή αλληλεγγύη στους μηχανικούς μέσα από τη διάδοση και μεταφορά εμπειριών και γνώσης»

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., Aστική μη Kερδοσκοπική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Ηπείρου, προσκαλεί τα ομότιμα και τακτικά μέλη του ΤΕΕ/ΤΗ σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η διαγενεακή αλληλεγγύη στους μηχανικούς μέσα από τη διάδοση και μεταφορά εμπειριών και γνώσης», που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο υλοποίησης από την Ε.Ψ.Ε.Π. του έργου ««Γηράσκω εν Δράσει» - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου», την Παρασκευή, 04/12/2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΗ (Αραβαντινού 6-8, Ιωάννινα).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η εν γένει ενημέρωση των μηχανικών της περιοχής μας, ομότιμων και τακτικών μελών του ΤΕΕ, για το έργο «Γηράσκω εν Δράσει» και, επιπλέον, ο εντοπισμός και η ενεργοποίηση ηλικιακά μεγαλύτερων μηχανικών, τακτικών μελών ή/και ομότιμων μελών-συνταξιούχων, για το σχεδιασμό και άμεση υλοποίηση δράσεων τόσο διαγενεακής αλληλεγγύης και ανταλλαγής εμπειριών και γνώσης, αξιοποιώντας κυρίως την πλούσια εμπειρία και γνώση των ηλικιακά μεγαλύτερων μηχανικών που δεν πρέπει να χάνεται, όσο και άλλων δράσεων, απευθυνόμενων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, που να αντιστοιχίζονται και να αφορούν σε θέματα και ζητήματα που σχετίζονται με τη διαβίωση, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών μας και που οι μηχανικοί μπορούν να πραγματευτούν, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό, ως ενεργοί πολίτες και ως δραστήρια μέλη μίας πολυάριθμης επιστημονικής κοινότητας, στην άρση του αποκλεισμού των ηλικιωμένων από την κοινωνική, επαγγελματική και επιστημονική ζωή και δράση και στην ενίσχυση του ρόλου τους στην κοινότητα.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Ε.Ψ.Ε.Π., Καλούδη 8β΄, 2ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ., είτε αυτοπροσώπως είτε στο τηλέφωνο 26510-39820 (αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, κα Αλεξάνδρα Βελιβάση, Κοινωνιολόγος, υπεύθυνη έργου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]