ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Γιορτινά Χριστούγεννα στα Γιάννενα με πλήθος εκδηλώσεων από Δήμο και συλλόγους Τρέχουν την Κυριακή και οι Άγιο-Βασίληδες του 2ου Santa Run



Μια μεγάλη γιορτή με άρωμα Χριστουγέννων, γεμάτη μελωδίες αγάπης, χρώματα και φαντασία είναι για το Δήμο Ιωαννιτών και τα φετινά Χριστούγεννα. Μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που εξελίσσονται και κορυφώνονται τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπό τον συντονισμό του Δήμου.  
 Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κυρίως στο τουριστικό τμήμα της πόλης αλλά κι εν γένει σε όλο το Δήμο, που θα απολαύσουν οι κάτοικοι της περιοχής και θα ικανοποιήσει τους επισκέπτες. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως τα Γιάννενα είναι για τις φετινές γιορτές ένας κορυφαίος προορισμός, με τα  ξενοδοχεία της περιοχής να αγγίζουν την πληρότητα για το τετραήμερο των Χριστουγέννων.
Οι μέρες μέχρι και την πρωτοχρονιά είναι «γεμάτες» από εκδηλώσεις. Όλοι οι  δρόμοι θα γεμίσουν παιδιά κάλαντα, μουσικές και χορούς. Τα παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, η Φιλαρμονική και οι ορχήστρες του Πνευματικού Κέντρου, «ζωντανεύουν» τους δρόμους της πόλης.
Το Αρχοντικό Πυρσινέλλα μετατράπηκε και φέτος σε «Αρχοντικό των Παραμυθιών» και αφηγείται κάθε απόγευμα τα παραμύθια του, υποδεχόμενο τα παιδιά που … συνοδεύουν τους γονείς τους, ενώ τα παραμύθια «ταξιδεύουν» για να συναντήσουν τα παιδιά, στις αποκεντρωμένες εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΙ. Η παράσταση της Παιδικής-Νεανικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΙ , «ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο»,  που μάγεψε το φετινό χειμώνα, δίνει τις τελευταίες της –απογευματινές αυτή τη φορά- παραστάσεις, για να την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι γιαννιώτες και επισκέπτες της περιοχής. 
Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου οι Άγιο-Βασίληδες έρχονται και π΄λαι στα Γιάννενα, στο 2ο Santa Run και … τρέχουν για καλό σκοπό,
Το φυλλάδιο με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται τις μέρες των γιορτών σε όλα τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά σημεία της περιοχής, ώστε να λάβουν γνώση οι επισκέπτες.  

Μουσικές και δρώμενα στους δρόμους
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται μέχρι την Πρωτοχρονιά είναι για όλα τα γούστα.
Δρόμοι της πόλης και της αγοράς, πλατείες του Δήμου «ζωντανεύουν» από μουσικές και δρώμενα.
Σήμερα Τετάρτη 23/12 και από ώρα 17.30μμ στους πεζόδρομους της αγοράς των Ιωαννίνων, είναι «Τα μαγειράκια στα σοκάκια». Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Αερόστατο, Ανατολής και Κατσικάς, με φαναράκια και καλαθάκια, κερνάνε γλυκά και τραγουδάνε αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων (Πέμπτη 24/12) από τις 10 το πρωί η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πνευματικού κέντρου λέει τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης.  Από τις 12.00 έως 15.00 στην κεντρική πλατεία και στους πεζοδρόμους της αγοράς, η Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο, οργανώνουν θέατρο δρόμου, μουσικό πρόγραμμα με DJ και γευσιγνωσία κρασιών.
Τη Δευτέρα 28/12 στον πεζόδρομο της οδού Βλαχλείδη, ώρα 11.30 πμ, έχουμε τη «Μουσική στο Δρόμο» από το Σύνολο Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου.
Την Τρίτη 29/12 και ώρα 18.00 στην Πλατεία Σεισμοπλήκτων οι ανιματέρ της Αστερούπολης θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.
Την Τετάρτη 30/12 από τις 11.00 το πρωί, κάλαντα θα ακούγονται στην κεντρική πλατεία και τους δρόμους της πόλης από σχήματα του Πνευματικού Κέντρου.

Το Αρχοντικό των Παραμυθιών και «Αποκεντρωμένα» παραμύθια
Το Αρχοντικό Πυρσινέλλα ανοίγει και φέτος τις πόρτες του, στους μικρούς και μεγάλους φίλους του μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, μουσική και δρώμενα, παραμύθια, χριστουγεννιάτικα δέντρα γεμάτα ευχές, σκέψεις των παιδιών στα στολισμένα κλαδιά, κορδέλες, φαναράκια και αυτοσχέδια στολίδια, κάνουν το Αρχοντικό Πυρσινέλλα σημείο αναφοράς για τα Χριστούγεννα. 
Οι παραμυθάδες του Δημοτικού μας θεάτρου πιάνουν την … ανέμη του παραμυθιού στις 12 το μεσημέρι στις 23, 24, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου και περιμένουν όλα τα παιδιά. 
Αποκεντρωμένες αφηγήσεις παραμυθιών από τι ΔΗΠΕΘΙ θα πραγματοποιηθούν στις 27 Δεκεμβρίου σε Νεοχωρόπουλο, Μπάφρα, Ανατολή, Αμφιθέα, Κουτσελιό και Κοσμηρά. 
«Ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο» δίνει τις τελευταίες του απογευματινές παραστάσεις στις 23,24,28,29,30 και 31 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης 19.00


Έρχονται την Κυριακή οι Άγιο-Βασίληδες του Sunta Run
Με στόχο οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τη περσινή μεγάλη προσέλευση, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Ιωάννινα το «ΙΩΑΝΝΙΝΑ SANTA RUN». To ραντεβού με τους Άγιο Βασίληδες  έχει καθοριστεί στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου.
Εκατοντάδες Αγιο-Βασίληδες θα τρέξουν 3 χιλιόμετρα στους δρόμους της πόλης, για τα δώρα της καρδιάς
Πέρυσι δωρίστηκαν στο σύλλογο τυφλών Βορειοδυτικής Ελλάδας συσκευές Μπραιγ και αθλητικά όργανα σε αθλητικούς συλλόγους ΑμεΑ. Φέτος ο Άγιος Βασίλης «τρέχει» για τη ΦΛΟΓΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]