ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τα smartphones ευθύνονται για την ραγδαία αύξηση των θανάτων στην άσφαλτο

Αύξηση της τάξης του 8,1% σημείωσε ο αριθμός των θανάτων από τροχαία μέσα στο πρώτο μισό του 2015 στις ΗΠΑ και μάλιστα σημαντικό ρόλο σ'αυτό παίζουν τα smartphones και άλλοι περισπασμοί.

Ενδεχομένως τα κινητά τηλέφωνα και γενικώς οι ηλεκτρονικές συσκευές, κάνουν πιο επικίνδυνους τους αμερικανικούς δρόμους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα εν λόγω στατιστικά δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διακοπών των Ευχαριστιών, γνωστή για τη μεγάλη κίνηση και δείχνουν αύξηση θανάτων στους 16.225 την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου σε ρυθμό διπλάσιο αυτού μιας γενικής αύξησης της οδήγησης, όπως έχει προκύψει από τη μείωση της τιμής της βενζίνης και της ανάπτυξης της οικονομίας.

«Η αύξηση των smartphones στα χέρια μας είναι τόσο σημαντική, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να παίζει κάποιον ρόλο. Αλλά δεν έχουμε ακόμα αρκετές πληροφορίες για να διαπιστώσουμε πόσο μεγάλο» είπε ο Μαρκ Ρόουζκαϊντ, που ηγείται της National Highway Traffic Administration.

Η αύξηση των θανάτων από τροχαία το 2015 ακολουθεί μια μείωση το περασμένο έτος. Ωστόσο, η αύξηση μέσα στο πρώτο μισό του 2015 ήταν η μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί από το 1977.
 thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]