Αύξηση των ελέγχων στις offshore τον τελευταίο χρόνο

Από τις 384 offshore που ελέγχθηκαν συνολικά, οι 321 ελέγχθηκαν την περίοδο 2014 – 2015, αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Αυγή σε σχετικό της δημοσίευμα , απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου ο αναπληρωτής υπουργός παρέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν αύξηση των ελέγχων στις offshore τον τελευταίο χρόνο.
Ειδικότερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 10.000 offshore, εκ των οποίων οι 6.000 περίπου είναι ελεγκτικά αξιοποιήσιμες. Από αυτές τις 6.000 offshore έχουν ελεγχθεί οι 384 και βεβαιώθηκαν φόροι ύψους 129,5 εκατ. ευρώ, αλλά οι 321 offshore ελέγχθηκαν την περίοδο 2014 – 2015 και βεβαιώθηκαν φόροι ύψους 94,5 εκατ. ευρώ.
«Και αυτές οι υποθέσεις, όπως και οι υποθέσεις των λιστών, είναι στο στόχαστρο του υπουργείου. Έχουμε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Δεν θα μείνουν στην τύχη τους. Θα έχουμε μηνιαία αποτίμηση των ελέγχων», δεσμεύθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης.
Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ελεγκτικών μηχανισμών προαναγγέλλοντας νομοθετική παρέμβαση. «Είχαμε περιπτώσεις να διεξάγεται έλεγχος παρουσία αστυνομικών και να καταφεύγει ο φοροφυγάς στο δικαστήριο και να βρίσκονται οι ελεγκτές με τη διαδικασία του αυτόφωρου και μεις να παρεμβαίνουμε για να μην περάσουν το βράδυ στο κρατητήριο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και έστειλε το μήνυμα πως «αυτά τα πράγματα θα τελειώσουν. Ήδη φέραμε διατάξεις προστασίας του ελεγκτικού μηχανισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε απροστάτευτο τον ελεγκτικό μηχανισμό στα χέρια οποιουδήποτε μελαγοσχήμονος που θέλει να τον κυνηγήσει». «Οι εντολές είναι να μην σταματήσουν πουθενά οι έλεγχοι, όποιο όνομα και να είναι μπροστά», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]