ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σε δυο 24ωρα κρίνεται το μέλλον της!

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε σε αναγκαστικό reverse split!

Δυο δραματικά 24ωρα απομένουν προκειμένου η Τράπεζα Πειραιώς να ολοκληρώσει επιτυχώς την ανακεφαλαιοποίησή της.

Από χθες σας ενημερώσαμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναζητά εναγωνίως ακόμα 300 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ”κλείσει ταμείο”.

Κάτι βέβαια που δεν είναι και τόσο εύκολο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ήδη όπως μαθαίνουμε, τα άσχημα σενάρια κυκλοφορούν στους διαδρόμους των κεντρικών γραφείων της Τράπεζας Πειραιώς όπως και στα υποκαταστήματά της.

Όλοι παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς στο άσχημο σενάριο της μη ανακεφαλαιοποίησης, θα έχουμε ντόμινο εξελίξεων στο ελληνικο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναστάτωση επικρατεί και στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος φαίνεται να κρατά ουδέτερη στάση παρά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο παρά 5!

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα Πειραιώς χθες προχώρησε σε reverse split!!

Τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου για το reverse split και τη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ που συνεδρίασε την Τρίτη έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από €0,30 σε €30,00 και την ταυτόχρονη μείωση, λόγω συνένωσης, του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της Τράπεζας από 6.101.979.715 σε 61.019.798 (reverse split με σχέση 100 παλαιές προς 1 νέα κοινή μετοχή), ταυτόχρονα με τη συνακόλουθη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με κεφαλαιοποίηση ποσού €25,50 από το ειδικό αποθεματικό του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν.2190/1920 προς το σκοπό επίτευξης ακεραίου αριθμού μετοχών.
Τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού του άρθρου 4 παρ. 4α κ.ν.2190/20 ύψους €1.812.288.000,60, με ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από €30,00 ευρώ σε €0,30 ευρώ χωρίς αλλαγή του συνολικού αριθμού των 61.019.798 κοινών μετοχών.
Αμέσως μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από το Χρηματιστήριο Αθηνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Τράπεζας προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με την υλοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων.
 24wro.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]