ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Γενικός Αστυν.Δ/ντής Ηπείρου Κ. Γεώργιος Καραΐτσης για την ΚΑΜ ,τις διαρρήξεις και τον "Καλλικράτη" στην ΕΛ.ΑΣ [VIDEO]

Θετικός ο απολογισμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας 

Θετικός είναι ο απολογισμός της πεντάμηνης πιλοτικής εφαρμογής του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Ηπειρο ,σύμφωνα με τον Γενικό Αστυνομικό  Διευθυντή Ηπείρου ,Υποστράτηγο κ.Γεώργιο  Καραΐτση.
Ειδικότερα ,απο τον Απρίλιο του 2015 έχουν πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα ,η περιοχή της Ηπείρου απο όπου ξεκίνησε πρώτα η λειτουργία της ΚΑΜ ,198 δρομολόγια και έχουν εξυπηρετηθεί 1077 συμπολίτες μας  .
Στην περιοχή της Αρτας  και της Πρέβεζας με τον θεσμό να λειτουργεί εδώ και 1,5 μήνα έχουν πραγματοποιηθεί , στην μεν Αρτα 32 δρομολόγια και έχουν εξυπηρετηθεί 60 ιδιώτες στη δε Πρέβεζα 26 δρομολόγια και  έχουν εξυπηρετηθεί 47  περιπτώσεις πολιτών .
"Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι η έμπρακτη απόδειξη της ΕΛ.ΑΣ πως θέλει να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και κυρίως στους ηλικιωμένους που κατοικούν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές .
Οι πολίτες μέσω της ΚΑΜ μπορούν πλέον να διευθετήσουν πληθώρα ζητημάτων όπως θεωρήσεις γνησίων υπογραφής ,υποβολή εγκλήσεων ,παροχή πληροφοριών κ.α" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Καραΐτσης , εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για επέκταση του θεσμού και σε άλλες περιοχές .

Υπόθεση  75χρονου επιδειξία που αναστάτωσε την κοινωνία των Ιωαννίνων "

Ο κ.  Καραΐτσης στα πλαίσια της ενημέρωσης των τοπικών Μέσων  ορμώμενος απο ερώτηση δημοσιογράφου  στάθηκε στην πρόσφατη υπόθεση που έλαβε χώρα στο κέντρο των Ιωαννίνων με 3 ανήλικα κορίτσια να έρχονται αντιμέτωπα με τις "αρρωστημένες "διαθέσεις 75χρονου επιδειξία.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου  υπήρξε φειδωλός στα λεγόμενά του καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και περιορίστηκε μόνο στο να υπενθυμίσει πως τέτοιου είδους αδικήματα διαπράττονται απο άτομα με νοσηρό νου.

Διαρρήξεις στην Ηπειρο :"Μην κρατάτε χρήματα στα σπίτια σας λόγω των Capital Controls"

Ως αδίκημα της καθημερινότητας χαρακτήρισε ο κ. Καραΐτσης τις περιπτώσεις των κλοπών στην Ηπειρο .
Κάλεσε  τους πολίτες, που το τελευταίο χρονικό διάστημα  λόγω των Capital Controls κρατούν χρήματα στις οικίες τους , να σταματήσουν να το πράττουν καθώς με αυτό τον τρόπο προσελκύουν τους επίδοξους διαρρήκτες .
Παράλληλα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου έκανε ξεχωριστή αναφορά στα περιστατικά με πρωταγωνιστές αγνώστους  ,οι οποίοι έχοντας ως "εφόδιο" προσχηματικούς λόγους εξαπατούν ηλικιωμένους κατά βάση  συμπολίτες μας , επικαλούμενοι πως είναι τεχνικοί της ΔΕΗ ή εφοριακοί κ.α,με αποτέλεσμα να ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους  και  πέφτοντας θύματα των επιτήδειων να τους δίνουν διάφορα χρηματικά ποσά.
Το  9μηνο της χρονιάς που διανύουμε έγιναν 13 ληστείες  , έναντι 11  το 2014 
Απιο αυτές έχουν εξιχνιαστεί οι 10 
644 οι  κλοπές το πρώτο 9μηνο ,ενώ  το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2014 είχαν καταγραφεί 722, με τις 200  των περιπτώσεων να έχουν εξιχνιαστεί .
Οι κλοπές και οι διαρρήξεις απασχολούν ιδιαίτερα την ΕΛ.ΑΣ γιατί είναι το αδίκημα που έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών  ,για την ασφάλεια των οποίων δουλεύει ακούραστα και αποτελεσματικά η ΕΛ.ΑΣ
"Στόχος μας είναι να  περιορίσουμε τις κλοπές  και όταν συμβαίνουν  να τις  εξιχνιάζουμε "τόνισε ο κ. Καραΐτσης  ,υπογραμμίζοντας συνάμα " πως δεν υπάρχει ικανοποίηση  απο τον αριθμό των αδικημάτων που μειώσαμε,στόχος μας -αν και ουτοπικός - είναι να τα μηδενίσουμε "

Ante portas ο "Καλλικράτης" για της ΕΛ.ΑΣ 

Αναφερόμενος στο θέμα του "Καλλικράτη" που είναι προ των πυλών για την ΕΛ.ΑΣ ,ο κ.Καραΐτσης
υπογράμμισε πως η Ελληνική Αστυνομία  έχει ανάγκη απο αναδιάταξη ,σκοπός της οποίας είναι η συγκέντρωση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου αυτές να καταστούν πιο λειτουργικές .
"Ο Καλλικράτης" είναι μια αναγκαιότητα για την αστυνομία  ,η οποία έχει πολύ καιρό να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις της .Στόχος δεν είναι η αποδυνάμωση ή το κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων  αλλά να κάνουμε την αστυνομία πιο επιχειρησιακή και πιο λειτουργική για να μπορεί να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών .Οι αλλαγές γίνονται πάντα με βάση τις νέες συνθήκες και  τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά απο τόσα χρόνια "σημείωσε χαρακτηριστικά ο  Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Γεώργιος  Καραΐτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]