Το Π.Α.ΜΕ για την κατάσταση στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας


Η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ψήφισε κι εφαρμόζει μέτρα με τα οποία θυσιάζει το δικαίωμα στην Υγεία και μαζί τα δικαιώματα των εργαζομένων  στο χώρο, στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων, του εξορθολογισμού. Για να εξασφαλίσει δηλαδή, ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς  ομίλους, για τις λεγόμενες επενδύσεις, κάνει στάση πληρωμών στην χρηματοδότηση των προϋπολογισμών των μονάδων υγείας!!!
Η κατάσταση στην πρωτοβάθμια υγεία στον νομό μας, στα εφτά ΚΥ και στον ΕΟΠΥY είναι στην κυριολεξία τραγική! 
Χωρίς υλικά, χωρίς αξιοποίηση όλων των στοιχειωδών δυνατοτήτων που από επιστημονικής  πλευράς δίνει η εποχή μας! 
Χωρίς κάλυψη από ασθενοφόρα  σε όλες τις βάρδιες. Έφτασαν και στο σημείο  για ένα διάστημα να αφήσουν ανασφάλιστα τα ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν ,ρίχνοντας την ευθύνη στους οδηγούς! 
Με τους  γιατρούς , τους νοσηλευτές , τους οδηγούς , με απλήρωτες τις εφημερίες τους! Χωρίς  χρηματοδότηση, ειδικά μέσα στο 2015 που έγινε  το διοικητικό πέρασμά τους στην ΥΠΕ, τα Κ.Υ. είναι στην κυριολεξία στον αέρα! Το ίδιο ισχύει και για τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ! 
Η κυβέρνηση την υγεία του λαού τη θεωρεί κόστος! Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2015  το Νοσοκομείο  Χατζηκώστα χρηματοδοτήθηκε μέχρι τον Αύγουστο μόνο με   1 εκατ ευρώ σε σύνολο 23εκ που απαιτούνται και συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια έφυγαν περίπου 200 εργαζόμενοι  χωρίς να αναπληρωθούν! Μέχρι τον Ιούλιο μόνο, το 22% της ήδη πετσοκομμένης  χρηματοδότησης προς τα Νοσοκομεία εκταμιεύτηκε! Κι όλα αυτά να προστεθούν σ΄ αυτά που θα προωθήσουν με το 3ο Μνημόνιο και ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται! Νέα φοροεπιδρομή, νέες μειώσεις στους μισθούς, νέες μειώσεις στις δαπάνες για την Υγεία-Πρόνοια. Έρχονται νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, που οδηγούν σε σφαγιασμό τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, σε χτύπημα στις παροχές υγείας και πρόνοιας, στην προστασία του επαγγελματικού κινδύνου. Θέλουν να απαλλαγεί το κράτος και η εργοδοσία από την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού. Αυτό σημαίνει άμεσο χτύπημα των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας! Κι έχουν το θράσος να λένε πως όλα αυτά τα κάνουν για την ασφαλιστική ισότητα και δικαιοσύνη!
Με το 3ο Μνημόνιο προβλέπεται μέχρι τέλους του χρόνου η έκδοση Υπουργικής Απόφασης, για αξιολόγηση, κατάργηση και συρρίκνωση  πολλών Μονάδων  Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ανά Περιφέρεια και ανά ειδικότητα. Κριτήριο θα είναι το «κόστος» και όχι βέβαια η ανάγκη για πλήρη επιστημονικά τεκμηριωμένη κάλυψη των σύγχρονων  λαϊκών αναγκών στην υγεία. Διαλύουν ό,τι υπάρχει στην πρωτοβάθμια υγεία για να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στους ομίλους να επενδύσουν.  Άλλωστε και ο προηγούμενος υπουργός υγείας  το δήλωσε  λέγοντας: «να ξεπεράσουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις». 
Να τι σημαίνουν οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή, η σταθερότητα όπου επικαλέστηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός  από το βήμα του ιδρύματος Κλίντον! Αυτά οικοδομούνται πάνω στα συντρίμμια και στο τσάκισμα των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, τα οποία γίνονται το προσάναμμα για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Κανένας συμβιβασμός καμιά αναμονή! Καμία  αυταπάτη, που προσπαθούν να δημιουργήσουν, πως η «ανάπτυξη» θα φέρει καλύτερες μέρες! Η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας  σημαίνει νέα κέρδη για το κεφάλαιο και νέα φτώχεια για το λαό.
Κανένα ΚΥ να μην κλείσει! Τώρα άμεσα να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Nα πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες, οι αργίες και τα νυχτερινά χωρίς περικοπές.
Αποκλειστικά ενιαίο και καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη! Με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας! Το ίδιο να ισχύει σε όλα τα επίπεδα του συστήματος που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.
Καμιά συναίνεση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση
Να οργανώσουμε τώρα την αντίστασή και την αντεπίθεση μας! Ανεξάρτητα από την ψήφο ή τη στάση αποχής στις τελευταίες εκλογές, δεν πρέπει κανένας να σκύψει το κεφάλι στα αντιλαϊκά μέτρα. Κανένας να μην υποταχτεί στον ισχυρισμό της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. ότι οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός δίνει τη συναίνεσή του για την εφαρμογή του μνημονίου. 
Να δείξουμε την δύναμη μας. Λαϊκός απεργιακός ξεσηκωμός τώρα! Οργανώνουμε Συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη. Προετοιμάζουμε Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη. Είμαστε σε ετοιμότητα για οποιανδήποτε κυβερνητικό αιφνιδιασμό!
  Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Με την κοινή μας δράση οι εργαζόμενοι στην Υγεία , με τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, με εργαζόμενους άλλων κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, οι οποίες δεν είναι για τη Δευτέρα παρουσία, όπως λένε κάποιοι αριστεροί, «αντικαπιταλιστές», αλλά για το τώρα. Όρος αναγκαίος είναι να βάλουμε στο στόχαστρο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που μας στερεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]