(HΠΕΙΡΟΣ)"Γηράσκω εν Δράσει"-Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου".

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – Ε.Ψ.Ε.Π.
                                    
προσκαλεί όσους και όσες συμπολίτες και συμπολίτισσες άνω των 60 ετών ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, πρόληψης πτώσεων, ενημέρωσης στις πρώτες βοήθειες, ψυχαγωγίας-κοινωνικής συναναστροφής και δικτύωσης, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες, σχολές Τρίτης Ηλικίας, κ.α., που θα συγκροτηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στο Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Γηράσκω εν Δράσει» - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου», να εκδηλώσουν τη συμμετοχή τους με τον τρόπο που περιγράφεται ακολούθως έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.
Οι ομάδες θα είναι κλειστές, ολιγομελείς, κατάλληλα συγκροτημένες και θα γίνει προσπάθεια να είναι ανεπτυγμένες ανά περιοχή για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων. 
Στόχος της ενέργειας είναι η ενδυνάμωση των ηλικιωμένων ώστε να αρθούν τα εμπόδια των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού τους και ο εντοπισμός, η ενεργοποίηση, η αξιοποίηση «μπροστάρηδων» ηλικιωμένων για την ενίσχυση και προώθηση της κοινωνικής συμμετοχής και δράσης αυτής της ηλικιακής ομάδας.
Το έργο «Γηράσκω εν Δράσει» - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου» χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  
Για τη συμπλήρωση του εντύπου εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και για πληροφορίες σχετικά με το έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο διοίκησης της Ε.Ψ.Ε.Π., Καλούδη 8β΄, 2ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ., είτε αυτοπροσώπως είτε στο τηλέφωνο 26510-39820, αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας, κα Αλεξάνδρα Βελιβάση, Κοινωνιολόγος, υπεύθυνη έργου (για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων η συμμετοχή στις ομάδες μπορεί να δηλωθεί και τηλεφωνικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]