Οι καυγάδες καταστρέφουν ... τα δόντια!

Εκτός από τη ζάχαρη και τα υπολείμματα των τροφών φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες περισσότερο ... άυλοι που απειλούν τη στοματική μας υγεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο η λεκτική βία και η αρνητική κατάσταση στο οικιακό και επαγγελματικό μας περιβάλλον συνδέονται με την κακή στοματική υγεία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Dental Association

Το βούρτσισμα των δοντιών αποδεικνύεται μάλλον ανίσχυρο στο να εξουδετερώσει την καθημερινή αρνητική συμπεριφορά, όπως την εξύβριση, τη φυσική βία, τις απειλές.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Michael Lorber, από το Κολλέγιο Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μαζί με τους συνεργάτες της εξέτασαν τις περιπτώσεις 135 παντρεμένων ζευγαριών με παιδιά που ήταν σε σχολική ηλικία.

Διαπιστώθηκε από την ομάδα των ερευνητών ότι, όσο περισσότεροι καυγάδες και διαξιφισμοί υπήρχαν σε μια οικογένεια, τόσο πιθανότερο ήταν τα μέλη της οικογένειας να αγνοούν τη στοματική τους υγιεινή.

Αποδείχτηκε, επιπλέον, ότι οι γυναίκες που ζούσαν σε αρνητικό περιβάλλον είχαν περίπου 3,5 και οι άνδρες 5,3 περισσότερες κοιλότητες από ό, τι ο συνήθης μέσος όρος. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε πλημμελής διατροφική συμπεριφορά που, επίσης, επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγεί σε μεγαλύτερη φθορά των δοντιών. 
 sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]