(ΗΠΕΙΡΟΣ)Δράσεις στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου στην Πρέβεζα για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Δράσεις στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου στην Πρέβεζα για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Πρέβεζας στις δράσεις  που πραγματοποιήθηκαν τη Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου, οι οποίες αφορούσαν την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE INFOCYCLE.

Οι πολίτες της Πρέβεζας είχαν την ευκαιρία μέσα από αμφίδρομη και διαδραστική επικοινωνία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους. Οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν το ειδικά διαμορφωμένο trailer που υπήρχε στο σημείο, το εσωτερικό του οποίου αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας και παρακολούθησαν από άνθρωπο της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ τη διαδικασία απορρύπανσης των οθονών τηλεοράσεων και υπολογιστών. Οι  εκπρόσωποι του προγράμματος συζήτησαν με τους πολίτες, άκουσαν τους προβληματισμούς τους και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συσκευών.  Όσοι πολίτες επιθυμούσαν, έλαβαν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις. 

Στο container που υπήρχε στο σημείο οι πολίτες άφηναν τις άχρηστες συσκευές τους που ήταν για πολύ καιρό στοιβαγμένες στα νοικοκυριά. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που συγκεντρώθηκαν πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος. 

Τι είναι το Infocycle

Το διετές έργο INFOCYCLE ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του χρηματοδοτικού μέσου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως συντονιστής δικαιούχος το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΗΗΕ  Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και ως συνδικαιούχοι οι Terra Nova ΕΠΕ Περιβαλλοντική – Τεχνική – Συμβουλευτική και η εταιρεία παραγωγής ΧΥΖ.

Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ σε 15 πόλεις στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πραγματοποιούνται ενέργειες επικοινωνίας και δράσεις εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, διεξάγεται Roadshow με επί τόπου συλλογή παλιών συσκευών και εκθεσιακό χώρο που αναπαριστά χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. To Roadshow προβάλλεται μέσω τοπικών
 ενεργειών επικοινωνίας προς το κοινό, οι οποίες περιλαμβάνουν τοπική ραδιοφωνική εκστρατεία, online επικοινωνία και ενέργειες δημοσιότητας και επικοινωνούν το κεντρικό μήνυμα του Έργου. Επιπρόσθετα, οι δράσεις εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τη διοργάνωση Ημερίδων και Εσπερίδων για την ενημέρωση του συνόλου των εμπλεκομένων μερών στην αλυσίδα διαχείρισης των ΑΗΗΕ και την εκπαίδευση on-site των συνεργαζομένων φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]