ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Σε τροχιά πρόωρων εκλογών – Πληροφορίες για διάγγελμα Τσίπρα

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας εντός των επομένων ωρών, προκειμένου, να τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και στην οποία συμμετείχαν κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει την επίσπευση των διερευνητικών εντολών, κάτι που σημαίνει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Σεπτέμβρη.
Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα οι αρχηγοί των τριών πρώτων κομμάτων πρέπει να πάρουν διερευνητική εντολή και μπορούν να την κρατήσουν μέχρι 3 μέρες. Στη συνέχεια, και εφόσον δεν έχει υπάρξει θετική κατάληξη, διεξάγεται σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν και αυτή αποβεί άκαρπη, ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση και η χώρα πάει σε εκλογές.
Επομένως ο σχεδιασμός είναι ο Αλ. Τσίπρας και ο Β. Μεϊμαράκης να επιστρέψουν άμεσα την εντολή που θα λάβουν, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν θα μπορέσει να την κρατήσει πάνω από 3 μέρες. Έτσι φτάνουμε στο χρονικό όριο της Δευτέρας με τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανό με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης και τον σχηματισμό υπηρεσιακής για την διεξαγωγή των εκλογών. Σε αυτή την περίπτωση θα ορισθεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η εισήγηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προκρίνει την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να μην τραβήξει επί μακρόν η προεκλογική περίοδος.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης επέστρεψε εσπευσμένα από την Καλαμάτα προκειμένου να λάβει μέρος στην σύσκεψη.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε στο Μαξίμου σύσκεψη με τους κ. Νικολούδη και Κουίκ για θέματα διαφθοράς, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί, είχε προσέλθει και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]