Γ. Βαρουφάκης: Ιδρύει πανευρωπαϊκό δίκτυο κατά της λιτότητας

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα σχέδιά του για το μέλλον, λέγοντας ότι θέλει να ιδρύσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο κατά της λιτότητας!
Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας ABC, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεσή του να παραμείνει ενεργός πολιτικά, «ίσως πιο ενεργός από ό,τι μέχρι τώρα» όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν θα είναι υποψήφιος με κάποιο σχηματισμό στις προσεχείς εκλογές.
Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι στόχος του θα είναι να επιδιώξει τον σχηματισμό πανευρωπαϊκού δικτύου το οποίο σε κάποιο σημείο θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα. «Θα μείνω πολιτικά ενεργός, ίσως περισσότερο από πριν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσπαθώντας να εγκαθιδρύσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της αδιέξοδης λιτότητας που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα», είπε.
Επίσης, σημείωσε ότι «δεν λειτουργεί πλέον το μοντέλο εθνικών κομμάτων που σχηματίζουν πρόχειρες συμμαχίες μέσα σε μία Ευρώπη που δρα ως μπλοκ, ως μακροοικονομία, προς το δικό της συμφέρον» και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως πρέπει να βάλουμε στόχο ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που σε κάποιο σημείο θα μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκό κόμμα».
Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι αντιτίθεται στη γραμμή που ακολουθεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το κόμμα που υπηρέτησα και ο αρχηγός του που υπηρέτησα αποφάσισαν να αλλάξουν εντελώς πορεία και να ακολουθήσουν μία οικονομική πολιτική που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα, και η οποία μας επιβλήθηκε», είπε.
Επίσης, σημείωσε ότι παρά τη συμπάθειά του προς τη Λαϊκή Ενότητα, θεωρεί πως η «στάση απομόνωσής της» για επιστροφή στη δραχμή τον βρίσκει αντίθετο. Έτσι, δεν θα βρίσκεται στον προεκλογικό στίβο, καθώς «κατά την άποψή μου, αυτή η προεκλογική μάχη θα είναι λυπηρή και άκαρπη».
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]