(ΗΠΕΙΡΟΣ)ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων:Εργαστήρια θεατρικής αγωγής και υποκριτικής τέχνης

Εργαστήρια θεατρικής αγωγής και υποκριτικής τέχνης

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων βαδίζοντας προς τη νέα θεατρική περίοδο 2015-16, η οποία είναι η 33η από την έναρξή του, θα ξεκινήσει τη λειτουργία Εργαστηρίων θεατρικής αγωγής και υποκριτικής τέχνης. Τα Εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους κύκλους και θα αρχίσουν τη λειτουργία τους τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα διδάξουν επαγγελματίες ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εμψυχωτές θεάτρου, θεατρολόγοι τους οποίους το  Δημοτικό Θέατρο καλεί να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας την αίτησή τους η οποία θα πρέπει αποστέλλεται ηλεκτρονικά έως το τέλος Αυγούστου στη διεύθυνση dipetiftheat@ioannina.gr. Στην αίτηση θα αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας (email, τηλέφωνο) και η εκπαίδευση, κατάρτιση, επαγγελματική και διδακτική εμπειρία.  Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του θεάτρου στο τηλ. 26510 25670, καθημερινές, πρωινές ώρες. 

«Ναπολεοντία»: ολοκλήρωση περιοδείας

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η περιοδεία του της κωμωδίας «Ναπολεοντία» του Αντρέα Στάικου που παρουσιάζει την τρέχουσα θεατρική περίοδο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με την συμπαράσταση της ΠΕΔ Ηπείρου. Οι παραστάσεις που θα δοθούν με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και ελεύθερη για το κοινό είσοδο είναι στην Κόνιτσα την Τετάρτη 26 Αυγούστου (οργάνωση Δήμος Κόνιτσας) και στην Κατσικά την Κυριακή 30 του μήνα. Συντελεστές της 106ης αυτής επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής του ηπειρωτικού Θεάτρου είναι:  Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπακόλας, Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελική - Βασιλική Σιδέρη, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, Χορογραφίες: Τάσος Κεχαγιάς, Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης.  Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Πολυτίμη: Γιολάντα Καπέρδα, Ναπολεοντία: Μαρία Κατσουλίδη, Γιαννόπουλος: Βασίλης Σιάφης, Μαρούλα: Αθηνά Τσικνιά, Χαλδούπης: Γιώργος Φλώρος. Μέγας Χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Ήπειρος TV-1, ΕΡΑ Ιωαννίνων, Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. 
Λίγα λόγια για το έργο Η «Ναπολεοντία» είναι ένα ειρωνικό ιλαρόδραμα που διαδραματίζεται στο Ναύπλιο του 1835: στις απαρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους όταν ο νεαρός Όθων αναλαμβάνει την εξουσία του νέου ελληνικού βασιλείου. Οι Έλληνες υπήκοοί του μυούνται στο βαλς, ξένοι χοροδιδάσκαλοι διδάσκουν και ντόπιοι χωροφύλακες εποπτεύουν. Μετά τον τουρκικό ζυγό οι Έλληνες προετοιμάζονται να παραδοθούν στη νέα δουλεία, αυτή του εξευρωπαϊσμού. Κωμικές καταστάσεις, ερωτικές ίντριγκες, διλλήματα ταυτότητας, ισορροπούνται στην σύγχρονη γραφή του Αντρέα Στάικου. Στο τέλος του έργου ο Βαυαρός εισβολέας θα ηττηθεί και ο απόμαχος αγωνιστής θα επαναφέρει τη γνήσια και μοναδική αλήθεια τούτης της γης, ευχή και  ελπίδα: «Ο ξένος κάποια στιγμή θα φύγει , το θυμάρι θα μείνει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]