Σημάδια ανάκαμψης της Νέας Δημοκρατίας στο ελληνικό διαδίκτυο

Σε πορεία ανάκαμψης εμφανίζεται να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία εν όψη της προεκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου ενώ ο προσωρινός αρχηγός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχίζει να κινείται σε «χαμηλό βαρομετρικό».
H Νέα Δημοκρατία και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφουν σύμφωνα με τα στοιχεία του paloPro 55.254 συνολικές αναφορές στο ελληνικό διαδίκτυο για την χρονική περίοδο 23/08 – 30/08 2015. Ta social media είναι και αυτά όπου και κυριαρχούν οι αναφορές για τις δυο υπό εξέταση οντότητες.
Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει οριακή πρωτιά των αρνητικών συναισθημάτων σε σύγκριση με τα θετικά, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες. Το Twitter είναι αυτό συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό αρνητικών συναισθημάτων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς τα αρνητικά συναισθήματακαθώς τα αρνητικά συναισθήματα ειναι πολύ περισσότερα  των θετικών. Τον Μεϊμαράκη καταποντίζει το Twitter όπου κάνει και τη διαφορά στο σύνολο καταγραφής των συναισθημάτων.
Η Νέα Δημοκρατία με βάση τη θεματολόγια του ελληνικού διαδικτύου για την υπό εξέταση χρονική περίοδο έχει εξαπολύσει μια κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να υπονομεύσει την αξιοπιστία και την κυβερνητική πολιτική που άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας. Η Νέα Δημοκρατία πλασάρεται ως ο σταθερός κρίκος του πολιτικού συστήματος και αναφέρεται στη συναίνεση που απαιτείται προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα έτσι ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να βγει η χώρα από τον κύκλο ύφεσης.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος ηγείται της προεκλογικής εκστρατείας, εμφανίζεται ως ο μεταβατικός ηγέτης που σηματοδοτεί την επαναφορά του κόμματος στο κεντρώο χώρο. Παράλληλα κατηγορεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση των πολιτών και τον κάλεσε σε ντιμπέιτ κάτι που αποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το ελληνικό διαδίκτυο επικεντρώθηκε και στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που δείχνουν μια διαφορά πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία που κυμαίνεται σε ποσοστό 1%- 3%.
Η Νέα Δημοκρατία με βάση τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα του paloPro εμφανίζει κάποια σημάδια ανάκαμψης συγκριτικά με την προηγούμενη ανάλυση μας εξαιτίας της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδοχή της μνημονιακής πολιτικής από τον Αλέξη Τσίπρα. Η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη φαίνεται να προσεταιρίζεται τη Νέα Δημοκρατία ως μια ενναλακτική επιλογή απέναντι στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.  Ο προσωρινός αρχηγός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρείται από χρήστες του διαδικτύου ότι εκφράζει το παλαιοκομματικό κατεστημένο σε αντίθεση με το   Αλέξη Τσίπρα που συνεχίζει να αποτελεί μέχρι τώρα το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπο μιας γενιάς νεαρών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]