Ο άθλος της 33χρονης Ελληνίδας! Έτρεχε 46 ώρες ασταμάτητα στις Άλπεις!

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση και για έναν μεγάλο άθλο! Αφού η 33χρονη φυσιοθεραπεύτρια από τα Ιωάννινα, Αλεξάνδρα Τσουκανέλη, έτρεχε 46 ώρες ασταμάτητα στις Αλπεις!

Ετσι έγινε η πρώτη Ελληνίδα, η οποία τερμάτισε στη μεγάλη διαδρομή των 170 χιλιομέτρων στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος, Ultra Trail du Mont-Blanc.

«Η δοκιμασία είναι σωματική και ψυχική» αναφέρει η 33χρονη αθλήτρια στο ΑΜΠΕ και δηλώνει χαρούμενη για το τον τερματισμό της σε μία πολύ δύσκολη διαδρομή στις Άλπεις.

Για περίπου δύο εικοσιτετράωρα, 46 ώρες 13 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, η Αλ. Τσουκανέλη έτρεχε χωρίς να σταματήσει. Μάλιστα, λέει χαρακτηριστικά: «Δεν κοιμήθηκα. Σε κάτι τέτοιους αγώνες, το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ο τερματισμός. Μπορεί να σου συμβούν πολλά, όσο καλή προετοιμασία και εάν έχεις κάνει. Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις βουνά. Τα περάσματα ήταν και στα 2.700 μέτρα, ενώ η συνολική υψομετρική διάφορα ήταν 10.000 μέτρα ανάβαση και άλλα τόσα, κατάβαση».

Οι καιρικές συνθήκες στις Άλπεις, ήταν καλές, καύσωνας, όπως σημειώνει η αθλήτρια και εξηγεί πως ο αγώνας, επί της ουσίας, είναι ο γύρος του ορεινού όγκου Mont Blanc, με τους αθλητές να περνούν από τρεις χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία και αφετηρία το Chamonix. Μάλιστα, προσθέτει: «Είχα ατυχίες στον αγώνα. Τις ξεπέρασα. Είναι αγώνας που δοκιμάζεσαι σε πολλά πράγματα».
ΑΜΠΕ/VIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]