ProRata: Μπροστά το "όχι", αλλά...

Ένας στους δύο κρίνουν ως σωστή την επιλογή Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ProRata για την "Εφημερίδα των Συντακτών", ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι θα ψηφίσει "όχι" στην πρόταση των θεσμών. Ωστόσο, η τραπεζική αργία και ο έλεγχος κεφαλαίων βαραίνουν ιδιαίτερα στην απόφαση των πολιτών, με το ποσοστό του "όχι" να πέφτει μετά το κλείσιμο των τραπεζών στο 46% από 57% και το "ναι" να ανεβαίνει στο 37% από 30%.
Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον την ίδια ώρα των πολιτών για το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (86%) δηλώνει ότι θα προσέλθει στις κάλπες.
Λανθασμένη χαρακτηρίζει την επιλογή για προσφυγή σε δημοψήφισμα το 38% των ερωτηθέντων, το 7% "ούτε σωστή, ούτε λανθασμένη", ενώ το 5% δηλώνει "δεν ξέρω/δεν απαντώ". Στο σύνολο του πληθυσμού το 34% επιλέγει το "ναι" και το 15% δηλώνει "Δ.Ξ/Δ.Α". Δεν θα προσέλθει στις κάλπες το 8%, ενώ το 6% λέει "Δ.Ξ/Δ.Α". Σ' εκείνους που δηλώνουν πρόθεση να προσέλθουν στις κάλπες το 54% θα ψηφίσει "όχι", το 33% "ναι" και το 13% απαντά "Δ.Ξ/Δ.Α".
Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% "όχι" και 15% "ναι". Στη Ν.Δ. το 65% απαντά "ναι" και 22% "όχι", στο Ποτάμι 68% "ναι" και 21% "όχι", στο ΚΚΕ 57% "όχι" και 20% "ναι", στους ΑΝΕΛ 60% "όχι" και 31% "ναι", στο ΠΑΣΟΚ 65% "ναι" και 21% "όχι" και στη Χρυσή Αυγή 80% "όχι" και 20% "ναι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]