PILGRIM TOURISM ROUTES IN IOANNINA AND LECCE»



Ο κόσμος συμμετείχε στις δράσεις του έργου με αμείωτο ενδιαφέρον, ενώ οι ειδικοί του κλάδου εντοπίζουν στον θρησκευτικό τουρισμό ολοένα και μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης.  Οι υλοποιούμενες Δράσεις στόχευαν στην πληρέστερη και ευρύτερη ενημέρωση στοχοθετούμενων κοινωνικών ομάδων. Στο πλαίσιο αυτό, πλήθος κόσμου συμμετείχε στo τριήμερο θεματικό Φεστιβάλ που διεξήχθη στις 30 Ιανουαρίου και 01-02 Φεβρουαρίου 2014 .  
O Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο του έργου Piltour, διοργάνωσε στις 30 Ιανουαρίου και 01-02 Φεβρουαρίου θεματικό φεστιβάλ με θέμα «Διαδρομές Προσκυνηματικού Τουρισμού στα Ιωάννινα και στο Λέτσε».
Aμείωτο διατηρήθηκε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τις τρείς ημέρες του φεστιβάλ, ενώ υλοποιήθηκαν μια σειρά δράσεων όπως έκθεση φωτογραφίας, περιήγηση και ξενάγηση σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, έκθεση γαστρονομίας, workshop, φολκλορικά δρώμενα και εσπερινή λειτουργία στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δελβινακίου. 
Αναλυτικά, οι δράσεις του φεστιβάλ διαδραματίστηκαν ως εξής:
Πέμπτη 30/01/2014
Οι δράσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν με την άφιξη των συμμετεχόντων και την περιήγησή τους στην έκθεση φωτογραφίας και στα θρησκευτικά μνημεία. Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων περιελάμβανε τη Μονή Βελλάς, τη Μονή Αγίου Αθανασίου Χρυσοράχης, τη Μονή Σωσσίνου και τη Μονή Αγίου Αθανασίου Δελβινακίου. Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με θρησκευτικό δρώμενο στον χώρο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δελβινακίου από την Χορωδία της Μητροπόλεως Κονίτσης, με ύμνους και τραγούδια, ενώ τελέστηκε εσπερινός στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Δελβινάκι. 
Σάββατο 01/02/2014
Τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ διεξήχθη έκθεση τοπικών προϊόντων, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε  τουριστικούς πράκτορες σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. Στη συνέχεια της ημέρας, τουριστικοί πράκτορες και άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενοι για το αντικείμενο της Πράξης, συμμετείχαν σε ενημερωτικό workshop με γενικό θέμα: «Εναλλακτικός Τουρισμός». Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση επί των θεμάτων που απασχόλησαν τις εργασίες του workshop, ενώ διεξοδικά συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή. 
Κυριακή 02/02/2014  

 Την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ διεξήχθησαν φολκλορικά δρώμενα με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από σχήματα της Ελλάδας και της Αλβανίας. Η εκδήλωση είχε πανηγυρικό  χαρακτήρα και χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]