ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Π.Α.Μ.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Επίσχεση εργασίας Τα δεδουλευμένα τους απο την εργοδοσία του «ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕ» απαιτούν οι εργαζόμενοι

Συνάδελφε-σα,
Η εργοδοσία του «ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕ» έχει δείξει εδώ και πολύ καιρό τις διαθέσεις της . 

Απολύει, έχει οφειλές στην πλειοψηφία των εργαζομένων σε μισθούς και σε επιδόματα, αντικαθιστά παλιούς εργαζόμενους είτε με νέους χαμηλά αμειβόμενους είτε πρακτικάριους από ΟΑΕΔ, προχωράει σε  καθολικές μειώσεις μισθών!
Λέει ότι «δεν βγαίνω να σας πληρώσω», την ίδια ώρα  όμως ανοίγει νέα καταστήματα με τα δικά μας λεφτά, με το δικό μας κόπο και ιδρώτα.
Ένα τμήμα εργαζομένων επειδή δεν αντέχει άλλο την απληρωσιά τόσων μηνών, έχουν προχωρήσει εδώ και έναν μήνα σε επίσχεση εργασίας. Είναι ένα πρώτο βήμα. 
Μην περιμένουμε όμως μόνο από το νόμο να μας καλύψει. Οι νόμοι είναι φτιαγμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Στα δικά μας χέρια βρίσκεται η απάντηση, στη δική μας δύναμη, την οποία τρέμουν όλοι οι μεγαλοεργοδότες  γι’ αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μη μας διασπάσουν, να μην είμαστε ενωμένοι, όπως κάνει και η συγκεκριμένη επιχείρηση.
Ο αγώνας μας πρέπει να μαζικοποιηθεί και να γενικευθεί. Πόσο άλλο θα παρακαλάμε για το αυτονόητο;  Να δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ: την κρίση τους και τους ανταγωνισμούς τους δεν πρέπει να την πληρώσουμε εμείς, όπως άλλωστε δε μοιραστήκαμε ποτέ τα κέρδη τους. Όπως, και η εκάστοτε εργοδοσία δεν έχει συναισθηματισμούς και προχωράει σε τέτοια μέτρα, αδιαφορώντας για το αν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, εμείς και οι οικογένειές μας.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ: όσο υπομονή και συμβιβασμό κι αν κάναμε το προηγούμενο διάστημα στο όνομα ότι δεν πάει καλά η επιχείρηση και να βάλουμε όλοι πλάτη δεν απέτρεψαν τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών.
Η επιχείρηση χρησιμοποιεί όλους τους νόμους που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχει όμως της πλάτες και της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με το 3ο μνημόνιο όχι μόνο δεν καταργεί τίποτα από τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα άλλα προσθέτει νέα που ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση μας.
Μην περιμένεις να σε σώσει κανείς, μόνο σου θα σωθείς. 
Κανένας μόνος στου στη κρίση. 
Όλοι στον αγώνα με το ΠΑΜΕ μπροστά.
Γι’ αυτό λοιπόν δε χωράει άλλη αναμονή, άλλη περίοδο χάριτος!
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Ακόμη και τώρα πρέπει να δοθεί απάντηση. Δεν είναι αργά!  
Δεν είσαι μόνος σου! Έχεις το σωματείο σου!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την καταβολή τώρα όλων των δεδουλευμένων.
Την καταβολή των αδειών, των επιδομάτων.
Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο-5ημερο-35ωρο για όλους.
Να επανέλθουν άμεσα οι κατώτατοι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2012  και να αμείβονται με αυτούς όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]