(ΗΠΕΙΡΟΣ) Επίσκεψη του Δημάρχου στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας και στο αλσύλλιο των Αγίων Αναργύρων

Την πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιούνται στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας αλλά και στο αλσύλλιο των Αγίων Αναργύρων, είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο Δήμαρχος Αρταίων Κ. Χρήστος Τσιρογιάννης κατά την εκεί επίσκεψή του.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αρταίων, συνοδευόμενος  από την Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου κ. Αγγελική Αποστόλη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών-κτιριακών-υδραυλικών-εγγειοβελτικών έργων και μελετών κ. Άγγελο Σακκά, είχε συνάντηση με το εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιούνται, βάση της μελέτης με τίτλο «Συντήρηση πρασίνου παραποτάμιου πάρκου και αλσυλλίου Αγίων Αναργύρων»  που εκπονήθηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αρταίων, προϋπολογισμού δαπάνης 35.000€.
Η μελέτη αυτή αφορά:
Συντήρηση του χώρου πρασίνου του παραποτάμιου πάρκου έκτασης 180 στρεμμάτων (συμπεριλαμβανομένου των πρανών προς ΚΤΕΛ κ.λ.π.) που αφορά εργασίες όπως αποψίλωση των επιφανειών από αυτοφυή χόρτα (160 στρέμματα χ4 φορές-οι 2 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και  απομένουν άλλες 2), νέες φυτεύσεις 100 δένδρων και 50 θάμνων σε θέσεις που περνάει το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο και θα υποδείξει ο Δήμος. Επίσης θα γίνει  καθαρισμός των εδαφών με άρση καταπτώσεων  που έχουν καλύψει έκταση 24 στρεμμάτων  και  επαναπλήρωση τάφρων του υπογείου αρδευτικού δικτύου διότι έχει  μετακινηθεί   και απογυμνωθεί  κατά θέσεις
καθώς και
την συντήρηση του πρασίνου στο αλσύλλιο των Αγίων Αναργύρων παραπλεύρως του Εθνικού δρόμου συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων που συγκεκριμένα αφορά  κοπές χόρτων και κλαδέματα θάμνων
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και στόχος της Δημοτικής Αρχής  είναι  ο χώρος του πάρκου να αναβαθμισθεί και να εξοπλισθεί με παροχές, έτσι  ώστε,  οι δημότες της Άρτας θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το παραποτάμιο πάρκο για αρκετές δραστηριότητες .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]