ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Εξώδικο στον Άνθιμο από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Εξώδικη διαμαρτυρία έστειλε η Επιτροπή Δημοκρατικών Θεσμών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Τον καταγγέλλουν ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του επάνω στο ποίμνιο εκφράζοντας από άμβωνος την πρόθεσή του να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Το εξώδικό κάνει λόγο για ενέργεια που αποτελεί «πολιτική παρέμβαση» και δεν συνάδει «με τα αυστηρώς θρησκευτικά του καθήκοντα». «Φρονούμε ότι με τη στάση Σας αυτή παραβιάζετε κατάφωρα, αντιθεσμικά και αντιχριστιανικά τα θρησκευτικά και λατρευτικά καθήκοντά Σας, ενώ συγχρόνως κολάζετε το ποίμνιό Σας, προκαλώντας διχασμό των πολιτών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο εξώδικο φαίνεται πως η τελευταία παρέμβαση σχετικά με το δημοψήφισμα ήταν μάλλον η αφορμή παρά η αιτία της πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η αιτία είναι οι συνεχής πολιτική ενασχόηση του ιεράρχη «με πρόσχημα το ενδιαφέρον του για την κοινωνία» και καλείται να απέχει στο εξής από κάθε είδους «παραινέσεις και παροτρύνσεις» προς τους πιστούς.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος προειδοποιείται ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής, επιφυλάσσονται να προσφύγουν στα αρμόδια πολιτικά και εκκλησιαστικά δικαστήρια, όπως επίσης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, με σκοπό «τη διαφύλαξη του κύρους της θεσμικής θέσης της Εκκλησίας και την αποτροπής διχαστικού και εμφυλιοπολεμικού κλίματος που δυστυχώς επιχειρείτε να καλλιεργήσετε».

Είναι γεγονός ότι ο επίσκοπος το έχει παρατραβήξει με τις συχνές παρεμβάσεις του που δημιουργούν ενόχληση πρώτα από όλους στους πιστούς που τυχαίνει να μην μοιράζονται τις ίδιες πολιτικές και κοινωνικές θέσεις αλλά ακόμη και σε εκείνους που ακόμη και αν συμφωνούν δεν επιθυμούν να βλέπουν έναν ιεράρχη να καθοδηγεί τους πιστούς σε ζητήματα που τους αφορούν μόνο ως πολίτες. Πάντως σε αυτή την περίπτωση ο εριστικός ιεράρχης θα έχει υπέρ του το επιχείρημα ότι πριν εκφράσει τη γνώμη του, σημείωσε πως πρόκειται για μία δημοκρατική διαδικασία που ο καθένας θα ψηφίσει εκείνο που τον εκφράζει και δεν «κάλεσε» τους εκκλησιαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής όπως καταγγέλλει το εξώδικο.
 rizopoulospost.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]