Γιούνκερ: Απαράδεκτο να αποκαλούνται τρομοκράτες τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καμία λύση σήμερα

Υπέρ της επανάληψης των διαπραγματεύσεων τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το ελληνικό ζήτημα, ενώ κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης και επίτευξης συμφωνίας. «Η θέλησή μου, η ευχή μου είναι να αποφύγουμε ένα Grexit», επανέλαβε ο Γιούνκερ.

Σημείωσε ωστόσο ότι θα ζητήσει από τον  πρωθυπουργό να εξηγήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, τονίζοντας πάντως ότι «πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία». «Τι σημαίνει να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων; Το κείμενο που είπαν Όχι είχε ήδη ξεπεραστεί. Δεν ήταν το κείμενο που ανταποκρινόταν στο κείμενο των διαπραγματεύσεων», κατέστησε σαφές.

«Πρέπει να βάλουμε το Εγώ μας σε δεύτερη μοίρα. Οι απλές απαντήσεις είναι οι λανθασμένες απαντήσεις. Είμαι κατά των απλών απαντήσεων», συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις είχε σοβαρές επιπτώσεις. «Δεν δέχομαι να αποκαλούνται τρομοκράτες από την ελληνική κυβέρνηση συνάδελφοί μου. Το ”μπαλάκι” είναι στο γήπεδο της Ελλάδας. Πρέπει  να μας εξηγήσουν ποιες είναι οι απόψεις της, έτσι ώστε εντός των χρονικών ορίων να καταλήξουμε σε συμφωνία», σημείωσε και αναγνώρισε ότι  «υπάρχουν κάποιοι στην ΕΕ που ανοιχτά ή κεκαλυμμένα είναι υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

EurActiv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]