ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Γραπτές εγγυήσεις για το χρέος ζητάει η Ελληνική πλευρά

Η ελληνική αντιπροσωπεία έχει υποβάλει προτάσεις για τη γεφύρωση της διαφοράς στο δημοσιονομικό τομέα, ωστόσο ζητάει σαφείς γραπτές εγγυήσεις από τους εταίρους για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, σύμφωνα με σημερινα δημοσιεύματα. Οι συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών έχουν επικεντρωθεί στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις. Η πηγή την οποία επικαλούνται Ρόϊτερς και ΑΜΠΕ αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιοι συμμετέχουν στις συνομιλίες αυτές, όμως παραδέχθηκε πως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να επωμισθεί μεγαλύτερο χρέος χωρίς να υπάρξει κάποιου είδους ελάφρυνση.
"Υπάρχει ανάγκη για χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν. Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να επωμισθεί πολύ περισσότερο χρέος. Αυτό είναι αναπόφευκτο, αν έχεις πιο χαμηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα", δήλωσε η πηγή. Το Ρόιτερς σχολιάζει πως μια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει παραγραφή της αξίας του χρέους, κάτι που η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα ήταν απίθανο να δεχθεί. "Η παράταση της λήξης του χρέους είναι ένας απολύτως εύλογος οικονομικά τρόπος για να καταστεί διαχειρίσιμο", δήλωσε η πηγή.
Το Ρόιτερς σημειώνει πως αξιωματούχοι της ΕΕ αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδας ότι το χρέος προκαλεί ασφυξία στην οικονομία.
avgi.gr με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]