Μειώθηκαν τα κρούσματα bullying - Περσσότερα θύματα τα κορίτσια

Τα κρούσματα bullying έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα, ωστόσο θύματα εξακολουθούν να είναι περισσότερα κορίτσια.

Το Εθνικό Κέντρο για τα Στατιστικά στην Εκπαίδευση (NCES) κατήρτισε τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το 2013, και αφορούσαν σε παιδιά ηλικίας από 12 έως18 ετών, που ανέφεραν είτε ότι έχουν υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο, ή τους έβριζαν, ή τους έκαναν πλάκα, ή τους απειλούσαν, ή είχαν διασπείρει φήμες σε βάρος τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Περίπου το 22% των φοιτητών δήλωσαν ότι από το 2005 που για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν στοιχεία, είχαν δεχθεί bullying. Το 28% των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν πως είχαν πέσει θύμα εκφοβισμού.

Αν και τα στατιστικά στοιχεία για κρούσματα bullying σημειώνουν μείωση, παρόλα αυτά το 2013 καταγράφεται ότι τα κορίτσια, ήταν αυτά που δέχτηκαν τις περισσότερες «επιθέσεις» σε σύγκριση με τα αγόρια. Από τα τελευταία στοιχεία, το 24% των γυναικών που σπουδάζουν είπαν ότι είχαν πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, ενώ το 19% των αγοριών ανέφεραν το ίδιο. Σε ότι αφορά στη φυλή των θυμάτων η πλειοψηφία, το 24%, ήταν λευκοί φοιτητές, το 20% ήταν μαύροι, το 19% ήταν ισπανόφωνοι, και 9% ήταν ασιάτες.

Παράλληλα, το ηλεκτρονικό bullying σημειώνει χαμηλά ποσοστά. Μόνο το 6,9% των φοιτητών το 2013 ανέφερε κρούσματα cyberbullying.
πηγη Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]