Ιδέες για να την παλέψετε στην πόλη το καλοκαίρι! Γράφει η Μαρία Κωνσταντοπούλου

Όσο περνάει ο καιρός και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Ιούνιο, τον πρώτο επίσημα καλοκαιρινό μήνα, η ανάγκη και η ανυπομονησία για να ξεφύγουμε και να ανανεωθούμε όλο και μεγαλώνει. Και εντάξει, για τους τυχερούς που έχουν κάποιο εξοχικό κοντά στην πόλη και μπορούν να πεταχτούν έστω και για ένα 2ήμερο, τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά οι υπόλοιποι τι κάνουν;

Ανανεώστε τη σχέση σας με την πόλη!

* Ένας τρόπος που θα σας βοηθήσει στο να αισθανθείτε ότι είστε κάπου μακριά είναι να επισκεφθείτε κάποιο από τα πάρκα της πόλης σας. Σίγουρα αν μένετε μακριά από την πρωτεύουσα θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε κάτι τέτοιο, αλλά ακόμα και στην Αθήνα υπάρχουν επιλογές:  το Πεδίο του Άρεως και ο Εθνικός Κήπος για το κέντρο, και το εντυπωσιακό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης που βρίσκεται στο Ίλιο. Αν είστε αθλητικός τύπος, μπορείτε να βάλετε τα αθλητικά σας και να πάτε για τρέξιμο, αλλιώς μπορείτε απλά να απολαύσετε το πράσινο!

* Μετά τη δουλειά, βγείτε για ποτό! Τώρα που η μέρα είναι μεγαλύτερη, είναι η ιδανική ευκαιρία να απολαύσετε το ποτό ή το μεζέ σας στο κέντρο! Το θέμα είναι απλά να μην κλειστείτε σπίτι! Κάντε την έρευνά σας λοιπόν, κι επισκεφθείτε τα μπαράκια στα στενάκια της Κολοκοτρώνη και στην πλατεία Καρύτση για δροσιστικά cocktails, ή πηγαίνετε στα Πετράλωνα για οικονομικούς μεζέδες και κρασί. Για όλους όσοι προτιμούν τη θάλασσα και το ουζάκι, ο Πειραιάς και οι ταβέρνες του στην Πειραϊκή συνιστώνται ανεπιφύλακτα!

* Ενημερωθείτε για τα δρώμενα της πόλης! Μουσικά φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις… Το καλοκαίρι είναι εποχή που συνεχώς διοργανώνονται ενδιαφέροντα πράγματα… Από ροκ συναυλίες στη Μαλακάσα μέχρι και αρχαίες τραγωδίες στο Ηρώδειο, σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει!

* Περιπλανηθείτε σαν τουρίστας! Συνήθως υποτιμάμε το κέντρο, ειδικά αν δουλεύουμε εκεί και ξεχνάμε τις ομορφιές του! Για αυτό, μία καλή ευκαιρία είναι να οργανώσετε μία μονοήμερη εκδρομή στο κέντρο της Αθήνας σαν τουρίστας! Μπορείτε να ανεβείτε στην Ακρόπολη, να επισκεφθείτε μουσεία και να περπατήσετε στην Πλάκα και τα Αναφιώτικα! Υπάρχουν γωνιές και μέρη που θα σας εντυπωσιάσουν! Πάρτε, λοιπόν, έναν καφέ στο χέρι και μην χάνετε χρόνο!

* Αν πάλι τίποτα από τα παραπάνω δε σας βοήθησε γιατί είστε τύπος της παραλίας, μπορείτε να πεταχτείτε στα κοντινά νησάκια του Αργοσαρωνικού για μία ημέρα. Η Αίγινα και το Αγκίστρι είναι οι καλύτερες προτάσεις! Μπορείτε απλά να κάτσετε όλη μέρα στην παραλία και να χαλαρώσετε κάνοντας ηλιοθεραπεία και μίνι διακοπές!

Απλά, keep calm and feel the summer mood!!
post4life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]