Το Μαξίμου αισιοδοξεί αλλά… δεν το φωνάζει

Οκτώ ώρες κράτησε η συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι… καλεσμένοι μπήκαν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, και βγήκαν το βράδυ.

Δηλώσεις; Καμία. Διαρροές; Αναμενόμενες και εξαιρετικά προσεκτικές. Καμία σχέση με τα “φάλτσα” του πρόσφατου παρελθόντος, και την προαναγγελία συμφωνιών που ακόμη περιμένουμε.

Συνοψίζοντας: Από το Μέγαρο Μαξίμου προκύπτει η βεβαιότητα ότι οδηγούμαστε σε αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές, που πιθανότατα θα επισημοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Ένα κλίμα το οποίο φαντάζει… συμβιωτικό με το αντίστοιχο που επικράτησε σήμερα στο Brussels Group, με τις διαφωνίες να παραμερίζονται.

Για την ιστορία, να καταγράψουμε όσους συμμετείχαν στη σημερινή κλειστή σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου, μιας και ενδεχομένως έγινε το μεγάλο βήμα.
Ήταν λοιπόν εκεί, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάνης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς, και οι Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.
Παραπολιτικά /via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]