Η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη για την επαναλειτουρία της ΕΡΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ανέφερε πως με το «μαύρο» ξεκίνησε η πορεία προς την ήττα των κομμάτων που ευθύνονται για την καταστροφή που υπέστη τα τελευταία πέντε χρόνια ο ελληνικός λαός. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με τον τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ με ξαφνικό θάνατο και μαζικές απολύσεις ακολουθώντας το δόγμα «ΣΟΚ και Δέος», καλλιεργώντας το φόβο, επιβάλλοντας τη σιωπή, απαξιώνοντας το έργο της, εκμεταλλευόμενη τις κακοδαιμονίες που αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν οικοδομήσει. Επιπλέον η βουλευτής έθιξε το θέμα των ψηφιακών συχνοτήτων που παραχωρήθηκαν με χαμηλό τίμημα στους ιδιώτες, διαδικασία που περνούσε αναγκαστικά μέσω του κλεισίματος της ΕΡΤ. 

Επιπλέον, υπερθεμάτισε σχετικά με την επιδίωξη της Κυβέρνησης να κρατήσει τα θετικά της μακράς διαδρομής της ύπαρξης της ΕΡΤ και να λύσει τα προβλήματα που πήγαζαν από την πελατειακού τύπου αντιμετώπιση της από τους προηγούμενους κυβερνήτες, έχοντας ως γνώμονα πως το κράτος οφείλει να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση των πληροφοριών, των ειδήσεων και των προϊόντων λόγου και τέχνης, ενώ πρέπει να διασφαλίζει την κάλυψη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα με τον τόπο διαμονής τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν ξενιτευτεί σε όλα τα σημεία του ορίζοντα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους κατοίκους νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών όπως ο τόπος ιδιαίτερης καταγωγής της, ο Δήμος Ζαγορίου. 

Επιπλέον έκανε λόγο για τα Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου, με τα οποία παύει το καθεστώς αδιαφάνειας και οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν και να συμβάλλουν στη βελτίωση του προγράμματος, ενώ δε παρέλειψε να αναφέρει πως όλες οι απαιτούμενες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και - κυρίως - με σεβασμό στον ελληνικό λαό. 
Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο είναι από τα μικρότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στα δάνεια των ιδιωτικών ΜΜΕ τα οποία έχει φορτωθεί ο ελληνικός λαός, τη στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία αυτών έπαιξε το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου στην προώθηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]