(ΕΛΛΑΔΑ)Αθήνα:Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας διακοπής

Προς νέα διακοπή οδεύει η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκίνησε ξανά σήμερα σε κλοικό διαδηλωτών και υπό δρακόντει μέτρα ασφαλείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος υπεράσπισης που ορίστηκε στον κατηγορούμενο που δεν είχε δικηγόρο την προηγούμενη φορά, ζήτησε διακοπή προκειμένου να έρθει σε γνώση του η δικογραφία. 
Επιπλέον, υπάρχει και άλλος κατηγορούμενος ο οποίος δεν έχει συνήγορο και θα πρέπει να οριστεί. 

Αυτή την ώρα η δίκη έχει διακοπεί για ένα τέταρτο και αναμένονται ανακοινώσεις για το αν θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί εκ νέου. 

Ούτως ή άλλως σήμερα, πάντως θα κρινόταν το αν η δίκη θα διεξαγόταν στον Κορυδαλλό ή όχι και αναμενόταν να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. Ωστόσο, η Εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη, ώστε η διαδικασία να διεξάγεται στις φυλακές μέχρι να βρεθεί καταλληλότερος χώρος από τους αρμόδιους.

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι η συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη διαμορφώνεται αίθουσα στο Εφετείο για να φιλοξενηθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Απούσα από τη δίκη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής 

Και σήμερα, όπως και στις 20 Απριλίου δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Παρόντες μόνο οι βουλευτές Γρέγος, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζησιμόπουλος. 

Επεισόδια πριν την έναρξη 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σήμερα, πριν την έναρξη της δίκης που διεξάγεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας αλλά και σε κλοιό διαδηλωτών, δεν έλειψαν τα επεισόδια. Ενας 27χρονος τραυματίστηκε, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. 

 πηγη iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]