40% μείωση στους προκλητικούς μισθούς της διοίκησης του ΤΧΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Απόφαση του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη για 40% μείωση των μισθών των μελών της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου, αν. διευθύνοντος συμβούλου, κλπ), που φιλοδοξεί να εξοικονομήσει πάνω από  τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Ούτε λίγο ούτε πολύ καταλαβαίνουμε ότι οι μισθοί των ανωτάτων κυρίων και κυριών στοίχιζαν ως τωρα στο ματωμένο ελληνικό δημόσιο περίπου 750.000 ευρώ, κάτι που ο υπουργός θεώρησε πρόκληση για τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία παρά όπως ανέφερε σε ανακοίνωση αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα.

Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν «πισωγύρισμα» την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή.

Από την πλευρά μας ενώ γνωρίζουμε φυσικά ότι δεν πρόκειται για μέτρο μείζονος σημασίας για την ελληνική οικονομία, περιμένουμε με ανυπομονησία όλους εκείνους του απολογητές που θα βγούν να κατηγορήσουν τον υπουργό για λαικισμό, όπως έκαναν όταν ο πρωθυπουργός μείωνε αντίστοιχα δαπανηρά προνόμια των ελλήνων βουλευτών λίγες μέρες μετά την αρχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]