ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων

Προτάσεις ώστε να υπάρξει υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Υγείας. Στο επίκεντρο των προτάσεων αυτών είναι η διεύρυνση των παροχών και των δικαιούχων αυτών.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, οι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας υπολογίζονται σε 2,5 με 3 εκατομμύρια. Βάσει του σχεδίου του υπουργείου, οι πολίτες που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα θα έχουν πλέον εύκολη πρόληψη και νοσηλεία, ενώ θα αποκτήσουν και δικαίωμα διενέργειας δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων. Μάλιστα, ο κ. Ξάνθος ανέφερε ότι θα αποκτήσουν «τα δικαιώματα των ασφαλισμένων». Επίσης, στους δικαιούχους θα περιλαμβάνονται και τα παιδιά ανασφάλιστων μεταναστών που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα στη χώρα, προκειμένου να καλύπτονται εμβολιαστικά και να παρακολουθούνται.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η όλη διαδικασία για τη νοσηλεία ανέργων και ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας απλοποιείται, και ιδιαίτερα η νοσηλεία τους στα νοσοκομεία, καθώς καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις και οι οποίες εισηγούνταν στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας από ανασφάλιστους πολίτες. Επίσης, θεσμοθετείται η ύπαρξη βιβλιαρίου Υγείας ανασφάλιστου, το οποίο θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ μέσω των ΚΕΠ, ώστε να μπορούν να απευθύνονται στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και στα νοσοκομεία για δωρεάν περίθαλψη.
Ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι η διευκόλυνση πρόσβασης στο σύστημα υγείας θα αυξήσει τη ζήτηση υπηρεσιών και προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του, το υπουργείο Υγείας έχει εκπονήσει σχέδιο για την ενίσχυσή του με προσωπικό και την κάλυψη των ελλείψεων, καθώς τα κενά γιατρών και νοσηλευτών ανέρχονται περίπου σε 20.000.
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]