ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

(ΗΠΕΙΡΟΣ)Πρέβεζα:Αξίζει να πας ..αξίζει να δεις!

Το γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας στην Μαργαρώνα γιορτάζει αύριο, ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής-
•Πανηγυρικός εσπερινός και δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά
Σήμερα Πέμπτη και ώρα 6.30 τ0 απόγευμα θα ψαλεί εσπερινός και παράλληλα για πρώτη φορά θα γίνει μικρή λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας. Την παρασκευή στις 7 το πρωί θα τελεστεί η θεία λειτουργία ενώ σύμφωνα με το έθιμο οι πιστοί θα περάσουν απο την καμάρα αφήνοντας πίσω τους ένα προσωπικό τους αντικείμενο και μαζί , σύμφωνα με την παράδοση, ασθένειες που τους ταλαιπωρούν. Εν τω μεταξύ το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσοστόμου θα ψαλεί εσπερινός, ενώ την Κυριακή ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θωμά θα τελεστεί η καθιερωμένη δοξολογία.

Αναβίωση του χορού καγκελάρι την Παρασκευή στις Παπαδάτες Θεσπρωτικού.
Koρυφαία στιγμή για την Π.Ε Πρεβεζας εξάλλου είναι η αναβίωση του χορού καγκελάρι στις Παπαδάτες Θεσπρωτικού, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής. Πρόκειται για έναν τοπικό παραδοσιακό πολυφωνικό χορό , που το χορεύουν οι Παπαδιώτες την εβδομάδα της Διακαινησίμου (της Λαμπρής), στην πλατεία του χωριού και στα παρεκκλήσια. Τα τραγούδια αναφέρονται στην εκκλησία μας, εξυμνούν την πίστη μας, την Παναγία και τον Άγιο Γεώργιο. Αναφέρονται επίσης στην αγάπη, στην ξενιτιά, στον πόλεμο των Σουλιωτών με τους Τούρκους και την προσδοκία για την απελευθέρωση του γένους από τον Τουρκικό ζυγό, στην τοπική παράδοση και σε διάφορα άλλα γεγονότα. Το έθιμο αναβιώνει την Παρασκευή μετά το Πάσχα μετά τον Πανηγυρικό Αναστάσιμο Εσπερινό της Αγάπης στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος και με την καθολική συμμετοχή των συγχωριανών και πλήθους κόσμου από τα γύρω χωριά.
•Τετάρτη 22 Απριλίου-
Ημερίδα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» στην Πρέβεζα
Ημερίδα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας μέσω του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση με θέμα: «Σχολική βία και σχολικός εκφοβισμός. Ο παράγοντας ετερότητα στην εμφάνιση του φαινομένου», με εισηγητή τον κ. Γιώργο Νικολάου καθηγητή στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εισήγηση με θέμα: «Η σχολική διαμεσολάβηση ως μέθοδος αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Παραδείγματα και καλές πρακτικές», με εισηγητή τον κ. Θάνο Θεόδωρο, Επίκουρο Καθηγητή ΠΤΝ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εισήγηση με θέμα: «Νομική Προσέγγιση του φαινόμενου της Ενδοσχολικής Βίας», με εισηγητή τον κ. Ευάγγελο Μάστακα, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ενώ στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Β΄/βαθμιας θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στην ημερίδα.
•Τη Δευτέρα η συνάντηση στο Δήμο Ζηρού για το πολιτιστικό καλοκαίρι.
Ο αντιδήμαρχος Ζηρού αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού –Τουρισμού Γκάρτζιος Χρήστος ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων στο Δημοτικό κατάστημα Θεσπρωτικού, με θέμα: «Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8 το βράδυ .Η παρουσία όλων των εκπροσώπων συλλόγων από τον πρώην Δήμο Θεσπρωτικού και την Κοινότητα Κρανέας, κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Ζηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]