ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στήριξη των δήμων στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Τη συνδρομή όλων των δήμων της χώρας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από το νέο κύμα προσφύγων ζήτησε η αναπληωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα Αυγή , η αναπλ. υπουργός ζήτησε από τους δημάρχους να προχωρήσουν στην εξεύρεση χώρων που θα υποδεχθούν τους πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα.
Διευκρίνισε δε, ότι ζητούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση χώροι φιλοξενίας, οι οποίοι θα είναι μικροί και λειτουργικοί έως εκατό ατόμων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί σε κάποια περιοχή γκέτο.
Ενημέρωσε, επίσης, ότι ήδη έχει σταλεί αίτημα προς την Κομισιόν για να εγκριθεί η ναύλωση πλοίου, το οποίο θα παραλαμβάνει πρόσφυγες από τα νησιά και θα τους μεταφέρει προς την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου ήδη υπάρχουν κέντρα ταυτοποίησης καθώς και άλλες υποδομές που είχαν δημιουργηθεί λόγω των μεταναστευτικών ροών από τον Έβρο.
Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι αποδέχθηκαν το αίτημα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ωστόσο ζήτησαν από την Πολιτεία ακριβές χρονοδιάγραμμα και σχέδιο για τη στελέχωση των υποδομών, τις πηγές χρηματοδότησής τους και τα κόστη της σίτισης και της διαμονής των προσφύγων.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Πατούλης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν ζήτησε την άποψη της αυτοδιοίκησης πριν τη διυπουργική σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα αυτό, όμως τώρα την καλεί να συνδράμει.
Αύριο η συνάντηση Τ. Χριστοδουλοπούλου - Γ. Καμίνη για τη μεταναστευτική πολιτική
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα έχει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών, η αναπλ. υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, στο πλαίσιο συνεργασίας με τους δήμους για το ζήτημα των μεταναστών.
Θα ακολουθήσει το Σάββατο 18 Απριλίου σύσκεψη εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και τους περιφερειάρχες της χώρας, με σκοπό την από κοινού εκπόνηση σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]