(ΗΠΕΙΡΟΣ)Αρτα:Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Τρίτη το πρωί, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, κάλεσε στο γραφείο του το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, Κώστα Δημητρίου, και το Διευθυντή του 3ου Λυκείου Άρτας, Βαγγέλη Καραμπά, για να ενημερωθεί διά ζώσης για το θέμα του 3ου Λυκείου Άρτας, που έπεσε θύμα εξαπάτησης από ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας, ένα θέμα που απαίτησε την παρέμβαση των Υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικού για να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή της εκπαιδευτικής αποστολής πίσω στην πόλη μας. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παπάζογλου ενημερώθηκαν για τις ενέργειες από πλευράς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Διευθυντή του σχολείου και των καθηγητών –συνοδών της αποστολής ώστε να αντιμετωπιστεί χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις το θέμα που προέκυψε και να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των μαθητών και των καθηγητών πίσω στην Άρτα. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για διερεύνηση της εξαπάτησης από το τουριστικό γραφείο. Σ’αυτό το σημείο, ο Δήμαρχος Αρταίων διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα στηρίξει κάθε ενέργεια στην οποία θα προβούν κατά των υπευθύνων του τουριστικού γραφείου και θα αποστείλει προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία, όσον αφορά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει για τις εκπαιδευτικές εκδρομές.   

Επί τραπέζης τέθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ώστε να αποτελούν ένα όμορφο, φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές του Δήμου. Τις επόμενες μέρες δημοπρατείται από το Δήμο Αρταίων το έργο «Επισκευή Σχολικών Συγκροτημάτων στο Δήμο Αρταίων», που αφορά την επισκευή και συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων στο Δήμο. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 18 σχολικά συγκροτήματα, με γνώμονα την ασφάλεια και την υγιεινή των εγκαταστάσεων. Το έργο αφορά την επισκευή και συντήρηση των παρακάτω σχολικών συγκροτημάτων:
1ο Δημοτικό Άρτας
2ο Δημοτικό Άρτας
3ο Δημοτικό Άρτας
4ο Δημοτικό Άρτας
5ο Δημοτικό Άρτας
9ο Δημοτικό Άρτας
Τεχνικό Λύκειο
2ο Λύκειο Άρτας
3ο Λύκειο Άρτας
4ο Λύκειο Άρτας
Δημοτικό Καλαμιάς 
Δημοτικό Κεραμάτες
Δημοτικό Γαβριάς
Δημοτικό Καλοβάτου
Δημοτικό Κορφοβουνίου
Δημοτικό Χαλκιάδες
Νηπιαγωγείο Ρόκκα
Λύκειο Ανέζας

Το σύνολο της δαπάνης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τους ΚΑΠ και από δημοτικούς πόρους. 

Να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και τα άτομα που θα προσληφθούν από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (5/μηνα) για επιπλέον παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτίρια, μια πρόταση που έγινε ευχάριστα αποδεκτή από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, στην οποία να προσθέσουμε ότι συμμετείχε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, Λεωνίδας Γκόρος, είναι η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, η άμεση μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου από το 8ο Δημοτικό Σχολείο στις Εργατικές Κατοικίες, η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων Πληροφορικής, Φυσικής και Χημείας, το θέμα της ευρυζωνικότητας και της χρήσης οπτικών ινών. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα του 5ου Γυμνασίου Άρτας και του Μουσικού Σχολείου, καθώς και του ΕΠΑΛ (εφόσον ξαναλειτουργήσει). Τέλος, συζητήθηκε η ένταξη νέων έργων Σχολικής Στέγης στο νέο ΕΣΠΑ και ενεργειακών παρεμβάσεων στα υφιστάμενα σχολικά συγκροτήματα. Ο Δήμος Αρταίων σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και στη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, έργα που θα προσπαθήσει να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]