ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

(ΗΠΕΙΡΟΣ)ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΔΡΑΣΥ:Μόνο η αποφασιστική λαϊκή παρέμβαση μπορεί να προστατέψει τη λίμνη!



Με τη θετική ψήφο της δημοτικής αρχής και της «ανεξάρτητης δημοτικής πρωτοπορίας» του κ. Γκόντα, την λευκή των παρατάξεων «Γιάννενα πολίτες για την ανατροπή» του κ. Νάτση, «Γιάννενα τώρα» του κ. Άρη Μπαρτζώκα και  καθώς και την αρνητική των παρατάξεων ΔΡΑΣΥ και Λαϊκή Συσπείρωση, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης για το έργο της διαμόρφωσης παραλίμνιας έκτασης στην περιοχή του Βοτανικού.
Η ΔΡΑΣΥ εκτίμησε ότι πρόκειται  για μια ακόμη αποσπασματική παρέμβαση σε βάρος του πολύτιμου και ευαίσθητου λιμναίου οικοσυστήματος, που εντάσσεται στην κυρίαρχη πολιτική αντίληψη της κερδοσκοπικής τουριστικής του  εκμετάλλευσης. 
Με την κατασκευή του έργου θα συνεχιστεί το καταστροφικό έργο των μπαζωμάτων, θα επιχωματωθούν οι ιχθυολεκάνες, θα κατασκευαστεί τοιχίο θα τοποθετηθούν συρματοπλέγματα ενώ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ελλιμενισμού σκαφών σε έναν χώρο που προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον  των επιχειρηματικών τουριστικών συμφερόντων της περιοχής.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε  η κάθετα αρνητική  απάντηση του κ. δημάρχου στο αίτημα δημοτικών συμβούλων και προσωπικά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να περιληφθεί στους περιβαλλοντικούς όρους η απαγόρευση ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών στο σχεδιαζόμενο λιμάνι!
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας  που θέλει οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις για τη λίμνη να υποκρύπτουν προθέσεις και συμφέροντα, που έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση με τα δακρύβρεχτα οικολογικά φληναφήματα των πολιτικάντηδων της τοπικής και κεντρικής εξουσίας. 
Ατέλειωτος είναι ο κατάλογος των αυθαίρετων παρεμβάσεων σε βάρος της λίμνης αλλά και των άλυτων προβλημάτων της, όπως και τεράστιο το κόστος που πλήρωσε ο Γιαννιώτικος λαός για μελέτες που πετάχτηκαν τελικά στον κάλαθο των αχρήστων!
Η συνεχιζόμενη ρύπανση, οι καταπατήσεις, τα μπαζώματα, οι καταστρατηγήσεις στην οριοθέτηση, η μη σύνδεση περιοχών της πόλης, του νησιού, αλλά και άλλων παραλίμνιων κοινοτήτων με τον βιολογικό, η μη αξιοποίηση του μηχανήματος εκβάθυνσης και κοπής των καλαμιών, η παράνομη κατασκευή πίστας θαλάσσιου σκι, η διατήρηση των αναχωμάτων και η αποκοπή της από τις φυσικές της πηγές, η παραμονή του ΚΤΕΛ παρά την αρνητική απόφαση του συμβουλίου επικρατείας, σηματοδοτούν την εγκληματική διαχρονική πολιτική που ασκήθηκε αλλά και  την αναγκαιότητα μιας ριζικά αντίθετης αντιμετώπισης αυτού του τόσο σημαντικού περιβαλλοντικού και συνάμα κοινωνικού ζητήματος! 
 Η Παμβώτιδα έχει ανάγκη ηρεμίας και πολιτικής βούλησης για παρεμβάσεις τέτοιες που θα εξυγιάνουν το ευαίσθητο περιβάλλον της, θα διασφαλίσουν τον φυσικό της εμπλουτισμό και θα δώσουν παράταση στη ζωή της.
 Στη διαμετρικά  αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν οι αποφάσεις των πολιτικά υπεύθυνων, που όποτε ασχολήθηκαν με τη λίμνη το έπραξαν για να τη βλάψουν και όχι για να την ωφελήσουν. Ας μείνουν επομένως μακριά της οι επίδοξοι σωτήρες με τα κερδοσκοπικά σε βάρος της παιχνίδια και τις κάλπικες περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες! 
Το λόγο έχει τώρα η οργανωμένη λαϊκή αποφασιστική παρέμβαση για την αποτελεσματική προστασία και  εξυγίανσή της!

Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]