(ΚΟΣΜΟΣ)Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Εθαψαν Ελληνοκύπρια ως μουσουλμάνα στα Κατεχόμενα

Η ταλαιπωρία μιας εγκλωβισμένης Ελληνοκύπριας δεν τέλειωσε ούτε με τον θάνατο της.Οπως αναφέρει το thestival.gr, η Μαρούλα Λιασή μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974 αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στο χωριό Αγία Τριάδα και παρέμεινε εγκλωβισμένη για 41 χρόνια, δεχόμενη καθημερινώς ταπεινώσεις και εξευτελιστική συμπεριφορά από τις κατοχικές αρχές και τους Τούρκους έποικους ώστε να φύγει και να πάει στις ελεύθερες περιοχές. Ωστόσο παρέμεινε στο σπίτι της μέχρι το θάνατο της.

Οι κατοχικές αρχές όμως από λάθος παρέδωσαν τη σορό της για ταφή σε οικογένεια Τούρκων και την έθαψαν με το ισλαμικό τυπικό σε τουρκικό νεκροταφείο στα κατεχόμενα.

Χθες οι συγγενείς της ανέμεναν τη σορό της στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας για να κάνουν την ταφή. Ωστόσο η σορός δεν μεταφέρθηκε καθώς είχε αποκαλυφθεί το λάθος που έγινε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου στα κατεχόμενα και η γυναίκα είχε ταφεί στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο.

Η Μαρούλλα Λιασή ήταν μητέρα του αγνοούμενου Γιαννάκη Λιασή, τα οστά του οποίου είχαν βρεθεί πέρυσι και είχε κηδευτεί τον Ιούλιο του 2014, 40 χρόνια μετά τον θάνατο του από τους Τούρκους εισβολείς.

Πληροφορίες: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]