(ΚΟΣΜΟΣ)“Ιπτάμενοι” ταχυδρόμοι στην υπηρεσία των Ελβετών

Τα ελβετικά ταχυδρομεία προτίθενται να εκσυγχρονιστούν αλλά η είσοδος στις νέες τεχνολογικές διαδικασίες δεν θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό διότι το νέο εγχείρημα της Swiss Post επικεντρώνεται στα drones.

Συγκεκριμένα, τα ταχυδρομεία της Ελβετίας σε συνεργασία με την εταιρία Matternet (που δραστηριοποιείται στην τελειοποίηση των συστημάτων παροχής drone-based) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο σε πρώτη φάση θα αφορά στην μεταφορά μικρών πακέτων ή δεμάτων, μέχρι 1 κιλού, που θα παραδίδονται στους πελάτες μέσω drones και θα έχουν ακτίνα δράσης μέχρι 20 χιλιόμετρα.

   Το πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί το ερχόμενο καλοκαίρι και αν ικανοποιήσει την εταιρία και τους πελάτες τότε θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των ελβετικών ταχυδρομείων. Στο όλο εγχείρημα υπάρχει και ελληνικό άρωμα, καθώς ένας εκ των ιδρυτών της Matternet είναι Έλληνας, ο Ανδρέας Ραπτόπουλος.

Μάλιστα, ο Ραπτόπουλος σε δηλώσεις του στο TechCrunch τόνισε πως η εταιρεία θα παρέχει στην Swiss Post όλη την απαραίτητη τεχνολογία που περιλαμβάνει drones, pads για την προσγείωση, μπαταρίες, σταθμούς φόρτισης αλλά και το λογισμικό. “Το προϊόν μας αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση μεταφοράς. Η Swiss Post ήρθε σε εμάς, εμείς τους παρέχουμε όλη την τεχνολογία και εκείνη επικεντρώνεται στην παράδοση των πακέτων” επισήμανε.

Η εταιρία Matternet έχει προχωρήσει ήδη στην δοκιμασία μεταφοράς υλικού μέσω drones, στην Αϊτή όπου παρέδωσε φάρμακα και προμήθειες σε δυσπρόσιτες περιοχές.
via:presspublica.gr
  Πηγή: TechCrunch 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]