Πάνω από 10.000 αιτήσεις για τις 100 δόσεις

Σε λιγότερο από 24 ώρες, περίπου 16.000 φορολογούμενοι έσπευσαν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών προς το Δημόσιο χαρίζοντας εκπτωτικό μπόνους εγγραφής έως 100% στο ποσό που αφορά σε τόκους και μάλιστα με μηνιαία δόση που ξεκινά από... 20 ευρώ!

Υπολογίζεται μάλιστα ότι σχεδόν 10.000 ενδιαφερόμενοι πάτησαν ήδη «κλικ» στην επικύρωση της αίτησής τους και αυτό που απομένει είναι πλέον τη Δευτέρα να πληρώσουν το ποσό που επέλεξαν στην τράπεζα, για να «καθαρίσουν» με την εφορία και να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα ε το Πρώτο Θέμα, «κράχτης» για να μπουν στη νέα ρύθμιση δεν είναι μόνο οι 100 δόσεις, που αφορούν σε 3,7 εκατ. μικροφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ, αλλά και το «bonus εγγραφής» για όσους έχουν τα μετρητά για να πληρώσουν άμεσα το 10% τουλάχιστον της αρχικής οφειλής (από 200 ευρώ και πάνω), γλιτώνοντας το 100% του ποσού που έδωσαν από τόκους και προσαυξήσεις.

Εκείνο πάντως που καθιστά ως μοναδική ευκαιρία τη ρύθμιση είναι το ότι μπορούν έτσι πλέον κυρίως οι μεγαλοοφειλέτες να διαγράψουν όχι μόνον τόκους και προσαυξήσεις, αλλά ακόμα και πρόστιμα που συμπεριλαμβάνονται στο βασικό ποσόν αρχικής οφειλής και ποτέ έως τώρα δεν «κουρεύονταν».

Με τα σημερινά δεδομένα, το «μπόνους» της έκπτωσης 100% από τους τόκους του ποσού που δίνει κανείς για να σβήσει την αρχική οφειλή, αφορά σε αιτήσεις έως 27 Απριλίου.

Η ρύθμιση συνολικά τελειώνει στις 26 Μαΐου. Και για τις δύο ημερομηνίες αυτές, πάντως, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το αν τελικώς θα δώσει παράταση για έως έναν μήνα ακόμα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]