ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η Ιστορία του Margarona Royal Hotel Πρέβεζας

Το έτος 1777 άρχισε η ανέγερση του ξενοδοχείου Margarona Royal στη θέση Βαθύ Μαργαρώνα Πρέβεζας και εγκαινιάσθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1982. Ιδρυτής του είναι ο πλοίαρχος Σταύρος Ιωαννίδης, καταγόμενος από τον Πειραιά. Το αρχικό κεφάλαιο ίδρυσης ήταν 200.000.000 δρχ και ελήφθη ισόποσο τραπεζικό δάνειο από την «Τράπεζα Πίστεως», σήμερα «Alpha Bank». Η δυναμικότητά του ξενοδοχείου είναι 100 κλίνες και στις αρχές απασχολούσε 80 άτομα προσωπικό (3). 

Σιωπηρά ο Σταύρος Ιωαννίδης εμφανίσθηκε στην τότε κοινωνία της Πρέβεζας σαν ένας επενδυτής που επιθυμούσε κάλυψη για δήθεν «λαθρεμπόριο τσιγάρων» που έκανε. Το έτος 1987 ο Σταύρος Ιωαννίδης συνελήφθη από την Interpol σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για εμπόριο Ηρωίνης. Καταδικάσθηκε πρωτοδίκως σε 17 χρόνια κάθειρξη, και φυλακίζεται αλλά προσέφυγε στό Εφετείο και μειώθηκε η ποινή του. Κατά προφορικές πληροφορίες  παρέμεινε στις φυλακές επί πέντε χρόνια (2000). Ο Χαράλαμπος Γκούβας τον είδε περίπου το 1999 σε άδεια φυλακισμένου να «σουλατσάρει» άνετος στο ξενοδοχείο. Τελικά μετά την φυλάκιση του Σταύρου Ιωαννίδη, το 1987 έμεινε ένα χρέος προς την Τράπεζα Πίστεως περί τα 65.000.000 δραχμές και η Τράπεζα Alpha Bank κατάσχεσε το ξενοδοχείο το έτος 1990. 

Το κατασχεθέν ξενοδοχείο «Margarona Royal» πουλήθηκε το έτος 1992 στον μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Πίστεως κ. Χρήστο Κουλουβάτο (αλυσίδα «Amalia Hotel»). Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Κουλουβάτος είχε τρία παιδιά τον Αλέξη (σκοτώθηκε με μοτοσικλέτα το 1990), τον Θεόδωρο (έμεινε φυτό μετά από ανοξαιμία εκ πνιγμού από φαγητό) και τον Κωνσταντίνο που σήμερα είναι εν ζωή υγιής διευθύνων τις επιχειρήσεις).

Το έτος 2008 το ξενοδοχείο άρχισε να ανακαινίζεται προφανώς στα πλαίσια χρηματοδότησης του αναπτυξιακού νόμου και τον Μάρτιο 2009 δημοσίευσε ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού. Πηγές: 
(1) Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», 1985. 
(2) Εφημερίδα «Τοπική Φωνή» Πρέβεζας. 
(3) Συνεντεύξεις μελών τέως προσωπικού του ξενοδοχείου (EΠ).
(4) ΙNternet



Η Οικογένεια των Κουλουβάτων
(AMALIA HOTELS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ)
Άρθρο: Χριστίνα Πολίτη, Περιοδικό γυναίκα 2012

Δε χωράει σε μία παράγραφο ενός μπλοκ γιατί χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο. Ανέφερα λοιπόν δύο λατρεμένα αδέλφια, αγόρια μιας ευτυχισμένης οικογένειας που ήταν και τα δημοφιλέστερα της Αθήνας. Οι Κουλουβάτοι legends μιας αγαπημένης εποχής έμεναν στην οδό Ηροδότου. Γονείς ο Χρήστος Κουλουβάτος – ο πιο γλυκός άνθρωπος του κόσμου- και η Αλίκη Κουλουβάτου – μία εκπληκτική δυναμική γυναίκα με τεράστια γαλάζια μάτια και χιούμορ που τσάκιζε κόκκαλα. 
Παιδιά τους τρία δυναμικά  αγόρια. Ο Κωσταντίνος (εν ζωή), ο Θοδωρής (ανάπηρος) και ο Αλέξης (σκοτώθηκε). Είχαν τα ξενοδοχεία “Αμαλία” στο Σύνταγμα, στους Δελφούς, στο Ναύπλιο, την Πρέβεζα, τα Chatours και γενικά ήταν βασιλείς στο είδος τους καθότι ο κύριος Χρήστος ήταν ένας αυτοδημιούργητος και εργατικός άνθρωπος υπεύθυνος για επιχειρήσεις που άνθισαν στο χώρο του τουρισμού. Τα αγόρια είχαν μεγάλες ομοιότητες αλλά και μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Ο Θοδωρής Κουλουβάτος– γεννηθείς το 1964 (Υδροχόος)- ήταν ο απόλυτος ροκ σταρ σε όλες του τις συμπεριφορές. (επάνω με τους κολλητούς του και αγκαλιά με την Αμαλία Μπογδάνου-Λιάπη). 

Αφού διατάραξε τη σχολή Campion , διατάραξε και όλο μας το παρεϊστικο είναι. Προσωπικά ήταν και ο άνθρωπος που μου είχε ραγίσει με αεροβόλο για πλάκα τα παράθυρα της κουζίνας μας που ήταν απέναντι στον ακάλυπτο από την κουζίνα του σπιτιού τους. Ήταν ο άνθρωπος που μου έσκιζε τα βιβλία στην Τρίτη Λυκείου στις πανελλήνιες και με ξεσήκωνε αφού κόρναρε κάτω από το σπίτι μου για να με τρέχει στις 9 Μούσες. Ήταν αυτός που είχε το τικ να πιάνει νευρικά τη μύτη του, να χαϊδεύει το κεφάλι του και να φωνάζει “Years and Years of Experience”! Ήταν ο αδελφός που δεν είχα ποτέ. Που λάτρευα και του έκανα όλα τα χατίρια, έστω και βασανιστικά. Να μην ξεκινήσω τις περιγραφές από τα καλοκαίρια στο αρχοντικό τους στις Σπέτσες. Η το Πάσχα , που έκρυβε δυναμιτάκια στο τζιν πουκάμισό του – θυμάμαι κάποια χρονιά είχαν ανατινάξει και την εξέδρα με τον παπά μαζί τη Ανάσταση. Ο Θοδωρής Κουλουβάτος μετά πήγε Λονδίνο, με έσερνε στο Εlysee, μετά με έσερνε εδώ στα μπουζούκια – ναι, στην Άντζελα Δημητρίου και στο Λε Πα- όταν τα σιχαινόμουν και επέστρεψε κύριος κουστουμαρισμένος που περνούσε παρέα με τον πατέρα μου κάθε πρωί μέσα από το Ζάππειο για να πάνε στις δουλειές τους – ο πατέρας μου στο γειτονικό με το Αμαλία , ίδρυμα Μποδοσάκη. Ο Θοδωρής Κουλουβάτος στη ζωή του αψηφούσε τον κίνδυνο. Στη φωτογραφία έχει καλύψει με αυτόν τον genial τρόπο το κεφάλι του γιατί του το είχε χτυπήσει ένας ανεμιστήρας στον “Ειρηνικό”. Θρυλικά ήταν τα πάρτι στο σπίτι τους όπου έκανε τον dj και όπου έκοβε το dance πρόγραμμα με κάτι ροκιές του Rory Gallagher που μας έστελναν όλους αδιάβαστους. 

Ο Θοδωρής Κουλουβάτος είχε μεγάλη αδυναμία στο μικρότερο αδελφό του τον Αλέξη Κουλουβάτο – Κριός του 1965- επάνω στη φωτογραφία. Ενα γλυκύτατο ζιζάνιο, ένα κουκλί με μία ελιά στο μάγουλο που έκαιγε καρδιές, με φιλότιμο και ευγένεια που όσο και αν το έκρυβε πίσω από την πλάκα διέκρινες ένα old soul. O Αλέξης Κουλουβάτος τελείωσε σπουδές στη Βοστώνη και ήταν το αστέρι της οικογένειας. Οι φίλοι του τον λάτρευαν και ήταν όλοι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. (Ο καλύτερος, όπως μου έλεγε εκείνος ήταν ο Γιάννης Πατέρας, που πριν ένα μήνα έφυγε από καρκίνο). Ένα βράδυ μετά από ένα πάρτι στην Εκάλη ο Αλέξης Κουλουβάτος παραχώρησε την πράσινη οικογενειακή Mercedes σε ένα φίλο του που είχε πιεί παραπάνω για να τον προστατεύσει και να μην οδηγήσει τη μηχανή του. Ο Αλέξης Κουλουβάτος στη διαδρομή με τη μηχανή του πίσω για το κέντρο της Αθήνας, κάπου έχασε τον Χτύπησε σε ένα και μοναδικό σημείο πίσω από το κεφάλι του που τον σκότωσε ακαριαία. Μοιραία βραδιά γιατί οδηγούσε μηχανή καλά για πολλά χρόνια . Ο πόνος που ένιωσα , που νιώσαμε όλοι δηλαδή για το θάνατο του Αλέξη στα 25 του χρόνια, εκείνες τις ημέρες του Ιουνίου του 1990 ήταν απερίγραπτος. Δεν θα ξεχάσω τους γονείς του, την απόγνωση στα μάτια του πατέρα του, την αξιοπρέπεια της μάνας του.., δεν θα ξεχάσω τους φίλους του και τα αδέλφια του. Ο πόνος πήρε μετά από λίγα χρόνια και τη μητέρα του που είχε τρελή αδυναμία στα παιδιά της. (πέθανε). 

Στις 16 Αυγούστου του 2001 άλλο ένα μοιραίο γεγονός άφησε το Θοδωρή Κουλουβάτο σε κώμα και σε «φυτική» κατάσταση. Κάτι δεν κατάπιε καλά στο σπίτι του και έπαθε εγκεφαλική βλάβη από ανοξαιμία μένοντας φυτό. Ήταν πάντα τρομερά προληπτικός. Δεν ξέρω αν ήταν αυτή η αιτία που είχε χωρίσει από μία κοπέλα που είχε αρραβωνιαστεί πριν το θάνατο του Αλέξη και η οποία ανήκε στην οικογένεια Ωνάση. Συνεπώς σήμερα (2012) Ο Θεόδωρος Κουλουβάτος, είναι μέν εν ζωή πλήν όπως «φυτό». Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ο Κωσταντίνος Κουλουβάτος ακόμα τον κρατάει ζωντανό όμως εκείνος δεν ανταποκρίνεται σε ερεθισμούς από το περιβάλον. Πολλοί φίλοι εδώ και χρόνια τον επισκέπτονται και του μιλάνε. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα.. Η ζωή συνεχίζεται.. 



Ο Κωσταντίνος Κουλουβάτος, ο τρίτος αδελφός, είναι πια ο υπεύθυνος για τη συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης αλλά και για την αναμετάδοση όλης αυτής της κληρονομιάς των αναμνήσεων. Δίπλα του είμαστε κι εμείς, δεκάδες καλοί παλιοί φίλοι που φυλάμε τα δικά μας κομμάτια- αναμνήσεις σαν puzzle και που θα αναμεταδώσουμε στα παιδιά του και στα παιδιά μας .
Κάτω, λίγες ημέρες πριν (2012), ο Κωσταντίνος Κουλουβάτος από τα AMALIA Hotels παραλαμβάνει τιμητική διάκριση από τον Ανδρέα Μάνεσση. (Μanessis Tours).
Ο γιος μου ο Νίκος ήδη φοράει το θρυλικό Hamilton t shirt από το Πανεπιστήμιο του Αλέξη στη Βοστώνη και το μικρό μου γιο τον λένε Αλεξ. Να μη γράφουμε μόνο για κοσμικούς των 90ς και βαρύγδουπες οικογένειες των 50ς. Υπήρξαν τόσα αστέρια ανάμεσά μας.. είναι κρίμα πραγματικά ξεχωριστοί άνθρωποι να χάνονται στον αφόρητο πια αφρό αυτών που “πουλάνε”.. 

YΓ: Αλέξης και Θοδωρής σιχαίνονταν τα κοσμικά και τις φωτογραφίες. Θα με έκραζαν πολύ άσχημα. Αν και ο Θοδωρής που με πρόλαβε για τα καλά στο «επάγγελμα» μία- δύο φορές με είχε αφήσει να τον απαθανατίσω για τη «Γυναίκα», όπως κάτω που με έτρεχε στο Super Paradise, όταν ακόμα ήταν Paradise..
ΠΗΓΗ: http://blogs.gossip-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]