(ΚΟΣΜΟΣ)Ο συγκυβερνήτης "έριξε" συνειδητά το αεροσκάφος της Germanwings στις Άλπεις

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχώρησε ο γενικός εισαγγελέας της Μασσαλίας για την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις με το Μπόινγκ της Germanwings, με βάση το ηχητικό απόσπασμα από το ένα από τα "μαύρα κουτιά". "Ο συγκυβερνήτης απέκλεισε τον κυβερνήτη από το κόκπιτ, ξεκίνησε εσκεμμένα τη διαδικασία καθόδου, δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του πιλότου. Ανέπνεε κανονικά, οι επιβάτες αντιλήφθηκαν πως το αεροσκάφος πρόκειται να συντριβεί λίγα δευτερόλεπτα πριν" τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως "δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η πτώση του αεροσκάφους είναι τρομοκρατική ενέργεια".
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Brice Robin, σύμφωνα με τα ηχητικά δεδομένα που διεσώθησαν στο μαύρο κουτί, ο συγκυβερνήτης είχε τις αισθήσεις του μέχρι τη στιγμή της συντριβής κι "έριξε" συνειδητά το αεροπλάνο στις πλαγιές των Άλπεων, καθώς φαίνεται πως ήθελε να "καταστρέψει το αεροσκάφος". Ο συγκυβερνήτης ονομάζεται Andreas Lubitz και δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν με τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν.
"Στα πρώτα 20' οι δύο πιλότοι συνομιλούν κανονικά και ήρεμα. Μόλις ο κυβερνήτης ανέφερε πως θα πρέπει να ετοιμαστούν για προσγείωση στο Ντύσελντορφ έλαβε λακωνική απάντηση από τον συγκυβερνήτη" ανέφερε ο εισαγγελέας. Τότε, ο κυβερνήτης σηκώθηκε και βγήκε από το κόκπιτ και αμέσως ακούγονται κινήσεις από τον συγκυβερνήτη που ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους.
Όταν ο κυβερνήτης επέστρεψε και πάτησε τον κωδικό ώστε να εισέλθει στην καμπίνα, η πόρτα δεν άνοιξε. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο πιλότος έκανε απέλπιδες προσπάθειες να εισέλθει στο κοκπιτ. Όταν ο πύργος ελέγχου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους πιλότους δεν έλαβε καμία απάντηση. Μάλιστα, από τον πύργο ελέγχου άκουγαν την ανάσα του συγκυβερνήτη που έβγαινε κανονική –ούτε αγχωμένη ούτε σε σύγχυση- μέχρι ακόμη και τη στιγμή της σύγκρουσης στο έδαφος.
Το Airbus δεν εξέπεμψε ουδέποτε σήμα επείγοντος ή κινδύνου, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο συγκυβερνήτης επίτηδες "έριξε" το σκάφος.
Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά "την εντελώς τελευταία στιγμή", έχασαν "ακαριαία" τη ζωή τους και "ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές".

Μετά τις δηλώσεις του Brice Robin, επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα των New York Times που είχαν πρώτοι δημοσιεύσει πως ο συγκυβερνήτης κλείδωσε εκτός πιλοτηρίου τον κυβερνήτη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]