ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις, διαβεβαιώνει ο Πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν συζητά νέο μνημόνιο ή τρίτο δάνειο και δηλώνει ότι στοχεύει σε λύση με την Ευρώπη και όχι σε ρήξη με τους εταίρους.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι: «Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση. Δεν υπάρχει εξάλλου κανένας σοβαρός άνθρωπος σήμερα στην Ευρώπη που να ισχυρίζεται ότι το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί αν περικόψουμε κι άλλο τις συντάξεις ή αν αρχίσουμε να απολύουμε μαζικά».

Για τον Αλέξη Τσίπρα δεν τίθεται θέμα τρίτου μνημονίου, αλλά ούτε και νέου μνημονίου.

Πάντως δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για την ΕΚΤ, τονίζοντας ότι «θα μπορούσε να μην έχει εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως είχε πράξει και το καλοκαίρι του 2012».

Παράλληλα, για το μείζον θέμα των αποκρατικοποιήσεων και τις πιέσεις που υπάρχουν από τους εταίρους για την συνέχεια του προγράμματος, διευκρινίζει ότι: «δεν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με ενισχυμένη συμμετοχή του Δημοσίου, ώστε να εξασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και η απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Αναφέρθηκε και στον υπουργό Οικονομικών και στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες για απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από το κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας πως «είναι ένα από τα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης και η στρατηγική του στη διαπραγμάτευση, αφορά συλλογικές επεξεργασίες και όχι προσωπική στάση. Φυσικά, υπάρχουν δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που θα ήθελαν να δουν μια αλλαγή στη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του μνημονίου. Όμως τέτοιο σενάριο είναι κάτι περισσότερο από επιστημονική φαντασία όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση».
ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]