ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Απεργία των εργαζομένων στην ανακύκλωση.

Ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στη «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.» στα Γιάννενα, με απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων και του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (στη δύναμη του οποίου ανήκουν).
Από το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο του εργοστασίου, για να περιφρουρήσουν την απεργία τους, να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους: την πληρωμή των δεδουλευμένων 2 μηνών, την επαναπρόσληψη συναδέλφου για τον οποίο η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε απόλυση, την υπογραφή σύμβασης αορίστου χρόνου για τους συναδέλφους που δουλεύουν με δίμηνες συμβάσεις και 500 ευρώ, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας τους στο χώρο εργασίας.
Οι εργάτες γύρισαν την πλάτη στο τεχνητό διαχωρισμό που επιδιώκει να καλλιεργήσει η εργοδοσία περί «παλιών και νέων» εργαζομένων, αφού έχουν προσληφθεί πρόσφατα εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις για την έναρξη απογευματινής βάρδιας στην επιχείρηση. Ενωμένοι όλοι μαζί απαιτούν πλήρη και σταθερή εργασία. Απαντάνε στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων απαιτώντας προστασία της υγείας τους από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δήλωσαν από την πρώτη στιγμή την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους απεργούς.
Η κατάσταση στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ,  αλλά και σε εκατοντάδες άλλους χώρους δουλειάς με παρόμοια προβλήματα, αποδεικνύει ότι παρά τις εναλλαγές των κυβερνήσεων, τις ελπίδες, τις υποσχέσεις ο αντίπαλος των εργατών είναι εδώ. Είναι οι επιχειρηματίες και οι απαιτήσεις τους για αυξημένα κέρδη, που τις προωθούν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη στήριξη και της νέας συγκυβέρνησης. Αυτλη όχι μόνο δεν αλλάζει κανέναν από τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, αλλά αντίθετα δεσμευμένη στην πολιτική της Ε.Ε. και ταγμένη στην υπηρεσία της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάπτυξης», δηλαδή των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, συνεχίζει το τσάκισμα των εργαζομένων με νέα μνημόνια, νέα αντεργατικά μέτρα. 
Καμία αναμονή και ανοχή. Οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς. Παλεύουμε για την κάλυψη όλων των απωλειών. Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα.


Γιάννενα
4/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]