ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αλ. Τσίπρας μετά την παρέλαση: Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας, όλα κατακτώνται με αγώνες

«Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας όλα κατακτήθηκαν με αγώνες", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
"Γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνεια, την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας", σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η επανάσταση του 1821 έθεσε τις βάσεις των αξιών, το πλαίσιο που μας ορίζει να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
"Σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε, ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας κι ότι όλα κατακτώνται με αγώνες. Κι όταν ένας λαός διεκδικεί, όσο αποφασισμένος κι αν είναι ο αντίπαλος, όλα μπορεί να τα καταφέρει", πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε την 25η Μαρτίου όχι επέτειο αλλά "βίωμα" και ευχήθηκε του χρόνου ο ελληνικός λαός "να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες και μακριά από τον εφιάλτη αυτής της κοινωνικής κρίσης". Συγκεκριμένα, δήλωσε:
"Η 25 Μαρτίου 1821 δεν είναι επέτειος, είναι βίωμα. Άλλωστε το μεγάλο μήνυμα της εθνεγερσίας του 1821 είναι ένας ηρωικός κατά κυριολεξία στοχασμός της ελευθερίας, ως βιωματικής κατάστασης του ανθρώπου σύμφυτης με την αξία του και την ακόλυπτη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
Σήμερα ο Ελληνισμός ενωμένος δίνει το δικό του αγώνα και στέλνει το μηνυμα για βασικές αξίες διαχρονικές, όπως είναι ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτό το μήνυμα το εκπέμπει όχι μόνος του, αλλά με όλους τους λαούς της ενώμενης Ευρώπης, γιατί αυτές οι αξίες αποτελούν κοινές αρχές, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε και πρέπει να ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες και μακριά από τον εφιάλτη αυτής της κοινωνικής κρίσης που τον θίγει βαθύτατα".
φωτο Καθημερινή
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]