«Προβολή της ταινίας "Σαλό, ή οι 120 μέρες των Σοδόμων"»στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

«Προβολή της ταινίας "Σαλό, ή οι 120 μέρες των Σοδόμων"»

Συνέχεια του αφιερώματος "Cine εν Τάφω" με την ταινία του Pier Paolo Pasolini " Σαλό, ή οι 120 μέρες των Σοδόμων (Salò o le 120 giornate di Sodoma)". 

Το Σαλό ή 120 Μέρες στα Σόδομα είναι η τελευταία ταινία του Παζολίνι που κυκλοφόρησε το 1975 λίγο πριν δολοφονηθεί. Βασίζεται στο βιβλίο 120 Μέρες των Σοδόμων του Μαρκήσιου ντε Σαντ. Η δομή του θυμίζει την Θεία Κωμωδία του Δάντη. H ιστορία του έργου διαδραματίζεται στην Δημοκρατία του Σαλό, ένα εικονικό κρατίδιο που είχαν ιδρύσει οι φασίστες του Μουσολίνι κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι φασίστες ανακοινώνουν ότι θα αναλάβουν την διαπαιδαγώγηση 9 κοριτσιών και 9 αγοριών, και αφού τις παραλαμβάνουν με την συγκατάθεση των οικογενειών τους, τις μεταμορφώνουν σε δούλους.

Το Σαλό αποτελεί το πλέον αμφισβητούμενο έργο του Παζολίνι με σκηνές βίας, οργίων, σεξουαλικής υποταγής, παρά φύση βιασμού, ψυχρών βασανιστηρίων και δολοφονίας. Η διανομή της ταινίας απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες, ενώ αποτέλεσε και την αφορμή για την δολοφονία του σκηνοθέτη.

Κατάλληλο μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.

Οι προβολές θα γίνουν την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Απριλίου στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Β' κτίριο φοιτητικών εστιών). Ώρα έναρξης 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]