Γ. Βαρουφάκης στο CNN: Η κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις

Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο CNN.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στην φορολόγηση «όσων είχαν φορολογική ασυλία», ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για τα κόκκινα δάνεια και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, «στη διάρκεια της τετράμηνης αυτής ενδιάμεσης συμφωνίας δεν θα γίνουν περικοπές συντάξεων, δεν θα γίνουν αυξήσεις στον ΦΠΑ, αντιθέτως θα γίνουν κινήσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι γυρίζουμε σελίδα. Η ελληνική κυβέρνηση γίνεται πλέον συν- συγγραφέας των μέτρων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όταν για τα 5 τελευταία χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπιζόταν ως αποικία χρέους». 
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι «παραδίνουμε μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους μας», η οποία θεωρεί ότι θα εγκριθεί, είπε επίσης ότι δίνεται «χώρος και χρόνος ανάσας στην Ελλάδα», ώστε να μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθωση του χρέους, αλλά και της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα «ασφυκτικά», όπως τα χαρακτήρισε, πρωτογενή πλεονάσματα, που είχαν διαπραγματευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Κατά τον ίδιο, όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν «με ένα τρόπο που να είναι σύμφωνος προς τις αρχές αυτού του νέου διαλόγου με τους εταίρους μας». Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε, επίσης, ότι αυτή η νέα αρχή της σχέσης της Ελλάδας με τους εταίρους της, μπορεί να είναι συγκρατημένη αρχικά, αλλά θέτει το πλαίσιο για να ξεκινήσει μια συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ τόνισε ότι «η λιτότητα δεν αναχαιτίστηκε εξ' ολοκλήρου, αλλά θα την καταπολεμήσουμε» και ότι «είναι θετικό το ότι μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο».
Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο και για «αναδιάρθρωση του χώρου των ΜΜΕ», αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο μόνιμης αδειοδότησης αλλά και δανειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών που μέχρι σήμερα λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι «πρέπει να σπάσει αυτό το τρίγωνο της αμαρτίας» αναφερόμενος στο πλέγμα σχέσεων και εξαρτήσεων μεταξύ ΜΜΕ, πολιτικών και εθνικών εργολάβων, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις μετά την επέκταση του  προγράμματος, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένο με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της σχέσης ισοτιμίας που έχει πετύχει η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, στις συζητήσεις του με τους θεσμούς. Επίσης, είπε, ότι πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες φάσεις και για το πρόγραμμα μετά το πρόγραμμα-γέφυρα θα ευοδωθούν.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]