Τελικά τι ετοιμάζει το ΝΑΤΟ; Δόθηκαν 3000 φύλλα πορείας σε Βούλγαρους έφεδρους στρατιωτικούς;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Όργιο φημών ξεσήκωσε η αποστολή φύλλου πορείας εφέδρων αξιωματικών  του βουλγαρικού στρατού, για πιθανή αποστολή τους στην Πολωνία, ή στην βαλτική ως μέρος της νατοϊκής δύναμης, αναφέρει το  κρατικό βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων focus-fen.net .

«Δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση του στρατού σε εξέλιξη, στην Βουλγαρία και το θέμα αυτό δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Ωστόσο, η διασπορά ψευδών ειδήσεων  μας αφορά», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Νικολάι Nenchev μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  Nova TV.

«Για ημέρες και εβδομάδες υπήρξε κάποια παρέμβαση και υπάρχει  ήδη η εντύπωση, ότι υπάρχει ένα κέντρο πληροφοριών που οργάνωσε  το θέμα αυτό, το οποίο  αποτελεί ένα επικίνδυνο φαινόμενο», παρατήρησε ο βούλγαρος υπουργός.

«Αυτή η παραπληροφόρηση ξεπερνά τα αποδεκτά όρια. Στην πρώτη θέση ήταν οι φήμες για την κινητοποίηση του βουλγαρικού στρατού, και στην  δεύτερη θέση οι  καταγγελίες για την κατασκευή ενός πιθανού κέντρου νατοϊκών βαλλιστικών πυραύλων  στην περιοχή Shabla. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο  βούλγαρος υπουργός Nenchev.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί στοχεύουν στην υποκίνηση πανικού, στην σύγχυση και στην δημιουργία μιας αίσθησης ότι υπάρχει κάτι « ύποπτο»  που σχεδιάζεται σε σχέση με την Ρωσία και την Ουκρανία.

baaaa

Σχολιάζοντας σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι οι Βούλγαροι πολίτες έχουν λάβει φύλλο πορείας , ο υπουργός δήλωσε: «Δεν έχει πραγματοποιηθεί η αποστολή φύλλων πορείας καθόλου. Υπήρξαν «κλητεύσεις» ( παροιμία: «όχι Γιάννης – Γιαννάκης»),  σε συγκεκριμένα άτομα [Αξιωματικοί που βρίσκονται σε κατάσταση εφεδρείας], οι οποίοι κλήθηκαν να εμφανιστούν σε ορισμένη στρατιωτική μονάδα για  έρευνα».

«Αυτές οι κλητεύσεις αποστέλλονται σε τακτική βάση στις διάφορες στρατιωτικές μονάδες για να ελέγξουν εάν τα εν λόγω άτομα εξακολουθούν να είναι στη Βουλγαρία. Για να διαπιστώσουμε   αν είναι διαθέσιμα, σε καλή υγεία, μιλώντας για γυναίκες να ελέγξουμε , αν  είναι σε άδεια μητρότητας», δήλωσε ο υπουργός Νικολάι Nenchev.

Ερωτηθείς σχετικά με τον αριθμό των επιστολών που απέστειλε, είπε ότι αυτές ήταν  περίπου για 3.000 άτομα, ενώ  και για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι οι επιστολές αποτελούν  μια τακτική διαδικασία, η οποία υλοποιείται αρκετές   φορές  το χρόνο.

Σύμφωνα με ανάλυση  στο pentapostagma.gr, στην αρχή καλά μας τα έλεγε ο κύριος ο κύριος Nenchev, αλλά να μας επιτρέψει να του πούμε ότι 3000 άτομα , τα οποία είναι αξιωματικοί και λαμβάνουν φύλλο πορείας μαζικά , τότε κάτι προετοιμάζεται , στα σίγουρα. Πρώτον ο αριθμός είναι εξαιρετικά μεγάλος για κάτι «απλό», δεύτερον ο βουλγαρικός στρατός πάσχει από χρηματοδότηση , δεν θα καλούσε 3000 ανθρώπους που θα έπρεπε να αποζημιώσει με κάποιο ποσό, για ασήμαντο αφορμή.

Σίγουρα η κίνηση αυτή έχει να κάνει με την πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στην χώρα. Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ σε δηλώσεις στο τέλος των επαφών του εξήρε την θετική στάση της Βουλγαρίας, και την αρωγή στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η Βουλγαρία ήταν ίσως η μοναδική ανατολική χώρα που αντέδρασε αρχικά στην υποδοχή στο έδαφος της, αμερικανικών μονάδων τεθωρακισμένων και όχι μόνο. Οι φήμες ομιλούν μήπως και για τοποθέτηση νατοϊκών πυραύλων στην χώρα ;

Η αποστολή καναδικών, γαλλικών , βρετανικών δυνάμεων, αρμάτων μάχης σε Πολωνία και βαλτικές χώρες, προδικάζουν την ενεργοποίηση συγκεκριμένου στρατιωτικού σχεδίου με χρονοδιάγραμμα , από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Αν πιστέψουμε τον βούλγαρο υπουργό άμυνας , τότε λένε ψέματα όλοι οι άλλοι( αμερικανοί , καναδοί, γάλλοι κά) ;  Πράγμα δύσκολο έως αδύνατο.

 pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]